Gündem Karakola saldırıda 20 kişi gözaltında

Karakola saldırıda 20 kişi gözaltında

26.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da önceki gün polis merkezi önüne bırakılan bomba yüklü aracın faillerini yakalamak için düzenlenen eş zamanlı operasyonda, PKK terör örgütü üyesi oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

Karakola saldırıda  20 kişi gözaltında

Suriye sınırındaki Akçakale’de devriye görevi yapan askerler, hafta sonu sınırı kaçak olarak aşıp Türkiye’ye geçen 2 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede yanlarında 1 kalaşnikof tüfek ve 150 fişek ile sınırı geçen 2 kişinin PKK üyesi Muhammet O. ile Musa A. olduğu belirlendi. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen Muhammet O. ile Musa A., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede ’terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Mardin Kızıltepe’de 2 adrese yapılan baskınlarda toplam 5 kişi gözaltına alınırken, Nusaybin’de de belediye çalışanı oldukları belirtilen 2 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Batman’da Hilalevler Mahallesi’ndeki bir kanalizasyon rögar kapağına PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü imha edildi.

Batman’da terörden zarar gördüğünü gerekçe gösteren 10 bin 196 kişiye 186 milyon 305 bin 813 lira tazminat ödendi. l DHA