Gündem Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da yarın okullar tatil mi?

Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da yarın okullar tatil mi?

21.12.2016 - 17:45 | Son Güncellenme:

Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da yarın okullar tatil mi sorusunun cevabı öğrenciler tarafından oldukça merak ediliyor. Dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edilmişti. Peki Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da yarın (22 Aralık Perşembe günü) okullar tatil mi?

Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraşda yarın okullar tatil mi

Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da yarın okullar tatil olacak mı? Kar yağışının etkisini arttırması ile birlikte bugün bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Valilik'ten yapılan açıklamayla dün okulların tatil edilmesinin ardından öğrenciler Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'da 22 Aralık Perşembe günü (yarın) okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

KARAMAN

KARAMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün öğle saatinden itibaren ve yarın ara verildi.

Karaman'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde kar kalığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Karaman Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğle saatinden itibaren ve yarın eğitime ara verildi. Meteoroloji verilerine kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığında gündüzleri eksi 4, geceleri de eksi 8'lere ulaşacağı belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

KAHRAMANMARAŞ'ta, dün akşam başlayan kar yağışı kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle merkez ve bazı ilçelerde okullar tatil, uçak seferleri de iptal edildi.

Haberin Devamı

Dün akşamdan itibaren yağmaya başlayan kar, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etti. Kent merkezinde metrekareye 2.6 kilo kar düştüğü belirtilen kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Ekinözü'nde okullar tatil edildi. Pazarcık ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime 3 gün süreyle ara verildi.

Öte yandan kar yağışının ardından Kahramanmaraş-İstanbul ve Kahramanmaraş-Ankara seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te etkili kar nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan kar yapışı nedeniyle bazı kararlar alındığını söyledi.

Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Mete, hava durumuna göre bu sürenin uzayabileceğini kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de üniversite öğrencilerine bugün izin verildiğini açıkladı.