Kocaeli KARAMÜRSEL KO-MEK İLÇE SERGİSİ AÇILDI

KARAMÜRSEL KO-MEK İLÇE SERGİSİ AÇILDI

30.04.2015 - 12:50 | Son Güncellenme:

.

KARAMÜRSEL KO-MEK İLÇE SERGİSİ AÇILDI

KO-MEK Karamürsel kursiyerlerin el emeği eserlerinden oluşan sergi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından açıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında eğitim gören kursiyerlerin bir yıllık emeklerinin yer aldığı ilçe sergileri tüm hızıyla sürüyor. İlçe sergilerinde açılış sırası önceki gün Karamürsel’de idi. El emeği göz nuru birbirinden güzel eserlerin yer aldığı serginin açılışını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Açılışa katılan ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı ise hanımlara birbirinden önemli bilgiler verdi.
Karamürsel KO-MEK İlçe sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, milletvekili adayları, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenlerinden Nuray Polat Türk Halk Müziği konseri verdi. Polat’a KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan halk müziği ekibi eşlik etti.
Açılışta konuşarak KO-MEK’in bir halk üniversitesi olduğunu hatırlatan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Halka hizmet bizim işimiz. Her renkten, her kesimden insana hizmet etmek için buradayız. Nereden nereye geldik. Şu an sergi açılışı yaptığımız bina biz göreve geldiğimizde mezbelelikti. Şimdiki hali ise ortada. Biz çözüm odaklı çalışıyoruz. KO-MEK çok büyük başarılara imza attı. Sergi alanını gezdiğinizde buna şahit olacaksınız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konserin ardından sahneye bahçıvan tulumuyla ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı geldi. Şamcı konuşmasına KO-MEK kurslarına olan hayranlığını dile getirerek başladı. Farklı branşlardaki KO-MEK kurslarının yetişkin eğitiminde büyük rol oynadığını söyleyen Erkan Şamcı, emeği geçenlere teşekkür etti.
Şamcı eğlenceli ve eğitici sohbetinde çamaşır deterjanından böcek ilacına kadar birçok kimyasalın doğal alternatifinin evde yapılabileceğini söyledi. Hayatımızı kolaylaştırsın diye bizlere sunulan temizlik ürünlerinin tamamen kimyasallarla dolu olduğunu kaydeden Şamcı, “Çok temiz ve titiz olduğumuz ile çok övünürüz. Gerçekte ise ağır kimyasalları hayatımıza sıvayıp duruyoruz. Sabah kalkarız kendimizi temizleriz. Mesela dişlerimizi köpürte köpürte fırçalarız. O köpük bildiğiniz deterjandır. Diş macunlarının içeriğine bakın. Çamaşır deterjanına şeker karıştırıyorlar. Yani biz her gün deterjanla dişlerimizi fırçalıyoruz. Çocuklar için olanların durumu daha vahim. Onlarda bir de fare zehiri var . Çocuğunuzun ağzına temizlik adına fare zehri sürer misiniz? Sürmezsiniz değil mi? Ama sürüyoruz. Burada reklamların büyük etkisi var” şeklinde konuştu.
Şamcı sohbetinde sinek ilaçları ve bunların insan hayatına yönelik zararlarından da bahsetti. Sinek ilaçlarının aslında haşereleri öldürmediğine dikkat çeken Erkan Şamcı, bunların direkt olarak insan sağlığına zarar verdiğini söyledi.
Ekolojik Yaşam uzmanı Erkan Şamcı, ilgiyle izlenen sohbetinde temizlik takıntısı olanlara da önemli bilgiler verdi. “İlla mikrop diye bir takıntınız varsa her şeyi ütüleyin” diyen Şamcı, “Çocuklarınızın oyuncaklarını derin dondurucularda bir gün bekletin. Hiç mikrop kalmaz. Bizim en çok hamilelerin, annelerin yol göstericiliğine ihtiyacımız var. Hamile saçını boyatmıyor, ağrısı olsa dahi ilaç almıyor. Bu hassasiyeti hayatımızın her dönemine yaymalıyıza” şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, KO-MEK eğitimlerinin kalitesinden övgüyle söz ederek, kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise KO-MEK’in vatandaşlar için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek kurslara katılan herkese teşekkür etti.
Açılışta kursiyerler adına Üveyde Bilir bir konuşma yaptı. 65 yaşında olan Bilir, KO-MEK kurslarından övgüyle bahsederek iğne oyası ve mefruşat dersi almak için Yalova’dan Karamürsel’e geldiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşları da yanına alarak Karamürsel İlçe sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergideki eserleri yakından inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, kursiyerleri başarılarından dolayı kutladı.