Kültür Sanat Karanlığın Aynasında

Karanlığın Aynasında

02.03.2010 - 13:40 | Son Güncellenme:

Murat Gülsoy, bir origami ustası gibi, düz bir kâğıtla baş­ladığı anlatısını katman katman çoğaltarak kahramanlarının ironik dün­yasının kederle malul hikâyesini kuruyor.

Karanlığın Aynasında

Benliğimizin sınırlarını kimi kez gönüllü olarak kay­­bederiz kimi kez istemeden. Sadece bir başka­sıy­la değil, bizi saran dünyayla da kucaklaşma, bir başkasında erime çoğu kez bir haz duygusuyla özdeşleştirilir. Oysa acının sınırları tam da burada baş­lar.

Haberin Devamı

Murat Gülsoy, bir origami ustası gibi, düz bir kâğıtla baş­ladığı anlatısını katman katman çoğaltarak kahramanlarının ironik dün­yasının kederle malul hikâyesini kuruyor. İki boyutlu san­dı­ğımız bir dünyanın karanlık dehlizlerine doğru ilerlerken yaklaşmakta olanı hissetmeyişimize şaşırıyoruz. Yarım bir hayatı sol göğsünün üzerindeki akrebin çizgilerinde saklayan bir ka­­dınla aşkı bulduğunu sanan bir adamın yollarının kesiştiği yer­de oluşan karanlık yüzeyden yansıyan görüntüleri anlatıyor roman: birbirinin içinde eriyen bedenler, çocukluk korkularında büyüyen genç kızlığın uçucu kıpırtısı, aklın puslu manzaralarında belirip kaybolan umutlar, deliliğin onulmaz dehşeti, karşıtına dönüşmeye hazır duygular, algı­lar ve hayaller...

Haberin Devamı

Karanlığın Aynasında bir solukta okunan ve in­­sanı içine çeken bir girdap-ro­man.

MURAT GÜLSOY

Murat Gülsoy, 1992-2002 yılları arasında arkadaşlarıyla Hayalet Gemi dergisini çıkardı. 2000 yılından bu yana aynı ekiple elektronik yayınevi altkitap.com’u yürütüyor. Bu Kitabı Çalın adlı kitabıyla 2000 yılı Sait Faik Hikâye Armağanı’nı ve Bu Filmin Kötü Adamı Benim adlı romanıyla 2004 yılı Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı. Bu Kitabı Çalın Almanya’da Stehlen Sie dieses Buch adıyla yayınlandı. Son kitabı İstanbul’da Bir Merhamet Haftası birçok dile (Çince, Makedonca, Rumence, Bulgarca) çevriliyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi, mühendislik ve yaratıcı yazarlık dersleri veriyor; sadece yazmayı değil yazmak üzerine düşünmeyi de seviyor.