Siyaset Kararlara uymayan bürokrat ifşa olacak

Kararlara uymayan bürokrat ifşa olacak

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Başdenetçiliği Kurumu’nun kararlarına uymayanların “vergi yüzsüzleri” uygulamasına benzer şekilde ifşa edileceğini söyledi.

Kararlara uymayan  bürokrat ifşa olacak

Malkoç, dün Grand Ankara Otel’de düzenlenen toplantıda gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya kamu denetçileri de katıldı. Başvurular üzerine tavsiye kararları verdiklerinin altını çizen Malkoç, geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumuna 5 binin üzerinde başvuru yapıldığını dile getirdi. Malkoç, sloganlarının, “başın düşünce dara, ombudsmanı ara” olduğunu söyledi.

Tavsiye niteliğindeki kararların uygulanabilirliğinin artırılması için yapılması planlanan çalışmaların sorulması üzerine Malkoç, bazı ülkelerde tavsiye kararlarının tereddütsüz uygulandığını bildirdi.

‘Uyana ödül’

Malkoç, şunları söyledi:“Bundan sonra kararları uygulamayan kurumları kamuoyuna ifşa edeceğiz. Bir ara vergi dairelerince ‘vergi yüzsüzleri’ listesi yayınlanıyordu, onun gibi. Bu kararları uygulamayan kurumlarla ilgili bir bakıma bürokratik oligarşiyle mücadelemiz devam edecek.” Malkoç kararlara uyanları da ödüllendirme adına çalışmalar yapacaklarını kaydetti.