Muş Karasu Nehri'nde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Karasu Nehri'nde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

18.07.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

.

Karasu Nehrinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

MUŞ (AA) - "Karasu Islah ve Taşkın Önleme Projesi"nde 3. etap çalışmalarına devam ediliyor.

Haberin Devamı

DSİ tarafından 2008 yılında başlatılan çalışma kapsamında bugüne kadar 30 kilometrelik nehir yatağının ıslah edildiği bildirildi.

Müteahhit Firma sorumlusu Lezgin Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl havaların yağışlı geçmesi dolasıyla çalışmalara geç başlamak zorunda kaldıklarını belirterek, şu anda 3. etap çalışmasına devam ettiklerini söyledi.

Dinçer, çalışmaların ilkbahar aylarında etkili olan yağmur ve kar sularının erimesi sonucu su baskını yaşayan Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesi bölgesinde sürdürüldüğünü aktardı.

Çalışmaların 12'inci ayın sonlarına kadar devam edeceğini de anlatan Diçer, "Bu esnada geçiş olan yerlere köprü ve menfez çalışması yapıyoruz. 120 kilometre olan nehir yatağını devam eden çalışmayla 64 kilometreye indirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl 10 kilometrelik alanın tamamlanacağını öngörmekteyiz. Projeyle Muş Ovası sulaması ana tahliye kanalı oluşturulması, drenajının sağlanması ve ovada meydana gelen taşkınların önlenmesi amaçlanıyor." dedi.

Haberin Devamı

Dinçer, ayrıca nehir boyunca sağ ve sol kıyılarda 6 metre genişliğinde stabilize servis yolu ve ortalama 4 kilometre aralıklarla köprüler yapılacağını kaydetti.