Ankara Kardelen'de güneş açtı-Ankara Haberleri

Kardelen'de güneş açtı-Ankara Haberleri

20.04.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

Batıkent Kardelen Mahallesi sakinleri 7 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir park ve yeşil alana kavuştu.

Kardelende güneş açtı-Ankara Haberleri

Batıkent Kardelen Mahallesi sakinleri 7 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir park ve yeşil alana kavuştu.
Yenimahalle Belediyesi tarafından Batıkent’e kazandırılan Güneş Parkı düzenlenen törenle hizmete açılırken, yaklaşık 250 fidan da toprakla buluştu. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve Batıkentliler katıldı. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun değişik yörelerden harmanladığı halk oyunları gösterisiyle başlayan programda konuşan Kardelen Mahallesi Muhtarı Ali Cokunyürek, Başkan Yaşar ve ekibine Batıkent’e yapılan yatırımlar için teşekkür etti.
Protokolle birlikte parkın açılışını yapan Başkan Yaşar, son bir yılda Batıkent’e 13 adet park açıldığını, bu güne kadar ilçeye 1 buçuk milyon metrekare yeşil alan kazandırdıklarını, 100 binlerce ağaç dikildiğini vurguladı. Batıkent’te yapılan belediye hizmetlerini de anlatan Yaşar, “Batıkentlilere verdiğimiz tüm sözleri tuttum. 6 yıldır yaptığımız altyapı, üst yapı ve sosyal hizmetler Batıkent’te büyük bir değişimin yaşanmasına neden oldu. Batıkent artık sosyal hayatı canlı bir bölge oldu. Batıkent, Kültür ve Ticaret Merkezleri, ibadethaneleri, sağlık merkezleri,kreşleri ve spor kompleksleri ile Ankaralıların yaşamak istediği bir yaşam alanı oldu. Batıkent’in çehresi değişti” dedi.
“Yöneticiler kamu kaynaklarını namuslu, doğru kullanırlarsa siz mutlu olursunuz” diyen Başkan Yaşar, “Kimseye borcumuz yok. Hizmetlerimiz, yatırımlarımız süratle devam ediyor. Biz iktidara sırtını yaslamış bir belediye değiliz. Tüm yatırımlarımızı kendi kaynaklarımızla yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her ayrıntının düşünülerek yapıldığı Güneş Parkı’nda çocuk oyun alanları, fitness spor alanları, oturma alanları, kamelyalar ve basketbol sahası bulunuyor. Açılışın ardından yine Kardelen Mahallesi’nde yaklaşık 250 adet çam fidanı ve süs eriği toprakla buluştu. İlköğretim öğrencileri ile birlikte ilk ağacı da Başkan Yaşar dikti.