İzmir KARDEŞ ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN BAKICI’YA ZİYARET

KARDEŞ ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN BAKICI’YA ZİYARET

29.01.2015 - 13:33 | Son Güncellenme:

.

KARDEŞ ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN BAKICI’YA ZİYARET

İzmir’in Selçuk ilçesinin Almanya’daki kardeş kenti Siegburg Belediyesi bünyesinde yapılandırılan Kardeş Şehirler Birliği’nin Başkanı Manfred Hagen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, makamında Kardeş Şehirler Birliği’nin Başkanı Manfred Hagen’i ağırladı. Ziyarette, mevcut ilişkilerin daha da güçlenmesi ve farklı alanlarda da işbirliğine gidilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, 2014’de yılında kuruluşunun 950. yılını kutlayan Siegburg şehri ile Selçuk ilçesi arasındaki işbirliğinin 25 yıl öncesine dayandığını söyledi. Kardeş şehir Siegburg Belediyesi’yle kültürel işbirliğinin yanı sıra öğrenci değişimi ve işbirliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Kardeş şehir bizim yönetim anlayışımız içerisinde çok önem verdiğimiz bir kavram. Çünkü Selçuk dünya mirasının sergilendiği bir şehir. Bu yüzden biz Selçuk’un dünyanın pek çok şehri ile sosyal kültürel ilişkilerinin gelişmesine çok önem veriyoruz. Siegburg ile ilişkilerimiz çeyrek asır öncesine uzanıyor. Biz öğrenci değişim programları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle bu ilişkileri daha fazla geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Selçuk’un tanıtımı ve markalaşması konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile Siegburg Belediyesi Kardeş Şehirler Birliği Başkanı Manfred Hagen, belediye ve birliklerine ait web sitelerinde (http://www.partnerschaftsverein-siegburg.de/) ve sosyal medya sayfalarında Selçuk’un tanıtımını yaptıklarını belirtti. Hagen, sayfayı Türkçe metin olarak ayrıca düzenleyeceklerini de ifade ederek, "Sayın Başkan Zeynel Bakıcı ile son derece olumlu görüşmeler yapıyoruz. Selçuk’da tüm dünya insanlığını çeken tarih var. Çok özel bir kent. Bizim gezip gördüğümüz gibi herkesin görmesi için teşvik ediyoruz. Bunun yanında her görüşmemizden yine başka görüşmeleri planlayarak ayrılıyoruz" diye konuştu.
Festivale de katılmıştı
Manfred Hagen, Selçuk Pamucak Arenası’nda bu yıl 33.’sü gerçekleştirilen Deve Güreşleri Festivali’ne de katılarak Başkan Bakıcı’nın yanında yer almış, ziyaretin sonunda Siegburg’un dünyaca ünlü ve tarihi orta çağlara uzanan seramik ürünlerinden özel bir çalışmayı Başkan Bakıcı’ya hediye etmişti.