Muş "Kardeş Şehirler Projesi"

"Kardeş Şehirler Projesi"

24.09.2017 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

Kardeş Şehirler Projesi

MUŞ (AA) - İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Giresun'dan Muş'a gelen heyet, tarihi yerleri gezdi.

Haberin Devamı

Aralarında öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı 60 kişiden oluşan heyet, Malazgirt 1071 Zafer Anıtı, Bulanık, Hasköy ilçeleri ve Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan "Kardeş Şehirler Projesi" kapsamında Giresun heyetini Muş'ta ağırladıklarını söyledi.

Külekci, "Bu kardeşliğin pekişmesi noktasında yapılan bu projenin çok anlamlı güzel dönüşleri var. Trabzon-Mardin'le başladık. Bitlis-Artvin, Bingöl-Gümüşhane buluşmaları yaptık. Şimdi Muş ve Giresun buluşmasını yapıyoruz. İki farklı kültür, iki farklı il. Ama ortak noktalarımız, acılarımız, sevinçlerimiz aynı. Bu tür etkinliklerimizle beraber birbirlerimize olan ön yargılarımız da kırılıyor. Şu an Malazgirt'teyiz. Meydanın bir tarafında halay, bir tarafında horon var." diye konuştu.

Haberin Devamı

Muşlu Gıyasettin Seçkin ise bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği getireceğini belirterek, projenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.