Gündem Kardeşim benim ayaklarımdı

Kardeşim benim ayaklarımdı

26.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başka iş bulamadığı için çalışmaya başladığı Ermenek’teki madende mahsur kalan 22 yaşındaki Ömer Cansu’nun bedensel engelli ağabeyi, kardeşi olmadan ‘eksik’ kaldığını anlattı

Kardeşim  benim  ayaklarımdı

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında mahsur kalan ve halen arama çalışmaları süren 22 yaşındaki işçi Ömer Cansu’nun bedensel engelli ağabeyi 25 yaşındaki Abdurrahman Cansu, ”Kardeşim beni evimizin önündeki yokuştan omzumdan destek vererek indirip çıkarıp egzersiz yaptırıyordu. O benim ayaklarımdı” dedi.
Başyayla İlçesi’ne bağlı Üzümlü Köyü’nde annesi, babası ve engelli ağabeyiyle aynı evde yaşayan Ömer Cansu’nun, oturdukları tek katlı evin toprak tavanından yağmur ve kar suyu akmaması için üstünü naylonla örtmeleri dikkat çekti.

Başka iş bulamamıştı
Kardeşinin çalışacak başka bir iş bulamadığı ve maddi imkânsızlıktan dolayı madende çalıştığını belirten ağabeyi Abdurrahman Cansu, bedensel engelli olmasına neden olan olayı şöyle anlattı:
”Yaklaşık 6 yıl önce 2 katlı ahşap evimizin balkonunu yaparken yere düştüm ve vücudumun belden aşağısı felç oldu. Birçok doktora gittik ve fizik tedavi önerdi. Belirli zamanlarda devlet hastanesinde fizik tedavisi oldum ama yeterli olmadı. Maddi imkânsızlıklardan dolayı düzenli bir şekilde fizik tedavi yaptıramadım ama kardeşim Ömer, evimizin önündeki yokuştan omzumdan destek vererek indirip çıkararak bana egzersiz yaptırırdı. O benim ayaklarımdı. Şimdi bu facianın yaşanmasına dene olanlar beni bu yokuştan çıkaracak mı?” Abdurrahman Cansu’nun söz ettiği yokuşun ise yaklaşık 200 metre olduğu belirtildi.