Gündem Kardeşlerin miras kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

Kardeşlerin miras kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

07.11.2015 - 09:18 | Son Güncellenme:

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, emekli banka müdürü 55 yaşındaki Ahmet Cirit, miras konusunda tartıştığı kardeşi 45 yaşındaki Gülten Foçadan ile eşi 51 yaşındaki Sedat Foçadan ve yeğeni 20 yaşındaki Selin Foçadan'ı tabancayla vurdu. Gülten ve Sedat Foçadan, olay yerinde öldü, kızları Selin Foçadan ağır yaralandı.

Kardeşlerin miras kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

Olay, dün akşam Eski Belediye Caddesi'ndeki evde meydana geldi. Emekli banka müdürü Ahmet Cirit, aralarında miras konusunda husumet bulunan kardeşi Gülten Foçadan ile konuşmak için evine geldi. Kısa süre sonra Cirit ile kardeşi Foçadan tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Cirit yanında getirdiği tabancayla Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan ve yeğeni Selin Foçadan'a ateş etti. Silah seslerini duyan çevredekiler polis ekiplerini aradı. İhbar üzerine gelen polis, eve girdiğinde Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan'ın öldüğünü belirlerken, ağır yaralı Selin Foçadan sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Selin Foçadan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Gülten Foçadan ile eşi Sedat Foçadan'ın cesetleri, savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kardeşi ile eniştesini öldüren yeğenini ise ağır yaralayan Ahmet Cirit polis tarafından kısa sürede yakalandı. Ahmet Cirit ile Gülten Foçadan'ın miras anlaşmazlığı nedeniyle açtıkları davaların 15 yıldan bu yana devam ettiği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mehmet CANDAN-Ümit YILDIZ/KEMALPAŞA(İzmir), (DHA)