Balıkesir Karesi Hem'den Öğrenme Şenliği

Karesi Hem'den Öğrenme Şenliği

24.05.2017 - 18:14 | Son Güncellenme:

.

Karesi Hemden Öğrenme Şenliği

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de Karesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü öncülüğünde Öğrenme Şenliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Karesi Bedesten alanında düzenlenen etkinlikte, yıl boyunca 20 dalda yapılan eserler sergilendi. Vatandaşlar, ebrudan, resme kadar çok çeşitli sanatları uygulamalı olarak yakından inceleme ve deneme fırsatı buldu.

İşaret dili kursu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başlayan etkinlik, aynı öğrencilerin çeşitli şarkıları işaret diliyle seslendirmesiyle devam etti.

Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, öğrenme şenliğini bu yıl sergi formatından çıkarıp halkın direkt katılacağı bir program düzenlediklerini söyledi. Vatandaşların burada yapılan yaklaşık 20 kadar etkinliğe bizzat katılım gösterdiklerini anlatan Canseven, kişilerin yaptıkları ürünleri alabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İnsanların doğduğu andan itibaren eğitime öğretime ihtiyacı olduğunu ifade eden Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise şunları kaydetti:

"Biz öğrenmenin toplum içinde olan boyutuna çok önem veriyoruz. Toplumda paylaşıma ve farkındalık oluşturmaya da çok önem veriyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz eğitime dair her alanda eğitim öğretim verebiliyor. Ne ile ilgili eğitim almak istiyorlarsa ustası bulunduğu oranda halk eğitim merkezinde zaman mekan ayrımı olmaksızın eğitim verebiliyoruz. Bu etkinlikleri farkındalık oluşturmak açısından önemsiyoruz. Bu tür etkinlikleri karesi açısından çoğaltacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleriyle beraber bu işleri yaygınlaştıracağız. Çünkü bizim toplumda bazı özellikleri geliştirmemiz lazım. Sanata, spora, kültüre dair etkinliklerin artması lazım. Toplumun kalitesi eğitildikçe artacak, biz de o yönüyle gayret sarf edeceğiz."