Balıkesir Karesili Anne Adayları Mezun Oldu

Karesili Anne Adayları Mezun Oldu

17.10.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

Karesili Anne Adayları Mezun Oldu

Karesi Belediyesi ve Karesi Kent Konseyi’nin başlattığı Doğuma Hazırlık Kursu Projesi’nin 5. dönemi başarıyla sona erdi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Anne adaylarımız belgelerini ve çantalarını aldı, artık doğuma hazırlar" dedi.
Karesi Belediyesi, Karesi Belediyesi Kent Konseyi, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu ve Karesi Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde Karesili anne adaylarına doğuma hazırlık kursunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Gebelik, doğum ve doğum sonrası süreçte kadınların ihtiyacı olan bilgileri, merak ettiklerini annelerle paylaşmak amacıyla Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından oluşturulan proje, Karesili kadınlardan büyük ilgi gördü. Anne adaylarına eğitimleri, Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Aslantekin Özçoban ve Karesi Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli ebe Güldenur Kayabaşı verdi. Nisan ayından bugüne kadar 100’den fazla anne adayına eğitim verilen kurs, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 5.grup annelere eğitim belgelerini vermesi ile son buldu.
Doğum Hazırlık Kursu’nun 5. grup eğitim sertifikası dağıtım töreni için anne adayları ile buluşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, anne adaylarına doğum çantası ve belgelerini dağıttı. Karesi Belediyesi, Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yaptığı bu çalışmanın kendilerine gurur verdiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Günümüz Türkiye’sinde doğmadan önce eğitim başlıyor. Çocuklarımızın dünyaya sağlıklı gelmesi, annenin sağlıklı olması bilinçli olarak anneliği yaşamak, sizden önce yaşayanların birikiminin sizlere aktarılmasıyla mümkün. Bu işi, ehillerinden öğrenmek çok güzel, hele bu süreci sizlerle yanı koşullarda yaşayan bir hocayla eğitim almak daha da manalı oluyor. Allah, hepinize sağlıklı çocuk doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin" dedi.
Projenin çok başarılı geçtiğine dikkat çeken Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Filiz Aslantekin Özçoban, "Toplamda 100’den fazla anne adayımız bizden eğitim aldı. Nisan ayında başladığımız projenin 5. grubuyla eğitimlerimizi tamamladık. Bu süre içerisinde doğumunu gerçekleştiren, öğrendikleri bilgileri kullanan pek çok anne oldu. Annelerden aldığımız geri bildirimlerde, onların yaşamında olumlu kazanımlar sağladığını annelik, gebelik, bebek bakımı süreçlerinde öğrendiklerinin onlara çok yardımcı olduğunu öğrendik. Bizde projenin faydalı olması bizleri çok mutlu etti" dedi.
Projenin devam ettirilmesini isteyen anne adayları, "Karnımız burnumuzda evimizde dinlenmek varken haftanın üç günü buraya geldik. Geldiğimize de değdi, çok şey öğrendik. Hatta eğitimlerin eşli olması bizleri daha da mutlu eder çünkü annelerin ve babaların daha bilinçli olup daha iyi nesiller yetiştirmesini istiyoruz" diye açıklamada bulundular.