Osmaniye Karikatür Eğitimlerini Tamamlayan Gençler Pasta Kesti

Karikatür Eğitimlerini Tamamlayan Gençler Pasta Kesti

12.01.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

Karikatür Eğitimlerini Tamamlayan Gençler Pasta Kesti

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Gençlik Merkezi Karikatür ve Mizah Kulübü tarafından verilen karikatür eğitimlerinde üçüncü aylarını tamamlayan gençler çalışmalarını pasta keserek kutladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü tarafından İllerde Gençlik Merkezleri üzerinden yürüttüğü “Değerlerimize Uygun, Edepli Mizah” adlı proje ile gençlere mizah kültürünü kazandırmak, karikatür sanatına ilişkin farkındalık oluşturmak ve yetenekli olan gençlerin toplum değerlerine uygun yarının mizahçıları olmalarına rehberlik etmek amaçlanıyor.
Osmaniye Gençlik Merkezi Lideri Tuğba Özkan koordinatörlüğünde, okul idareci ve öğretmenleri Havva Polat, Ayşe Kavalcı ve Mehmet Ağcadağ’ın katkıları devam eden projede 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Rahime Hatun Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi, Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 100 genç eğitim alırken projenin il genelinde tüm okullarda tanıtımları devam ediyor.
Proje kapsamında Karikatürist/Karikatür Eğitmeni Erman Gülgeç’in hazırladığı karikatürlerin nasıl çizileceğinin anlatıldığı on dört video kullanılırken karikatür ve mizah atölyesindeki gönüllü gençlerin veya çocukların ilerleme süreci takip edilecek. 81 ilden başarılı olanların çizimleri Bakanlık adına sergilenecek.
Bir yıl sonra ‘Değerlerimize Uygun Edepli Mizah’ projesi yine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başka bir projesi olan algoritma, kodlama, mobil uygulama, web programlama, oyun animasyon içerikli “Kod Adı 2023” projesi ile birleştirilerek kendi çizgi filmini, kendi animasyonunu yapabilen gençler Türkiye’ye kazandırılacak.