Kültür Sanat Karikatürist Vehip Sinan vefat etti

Karikatürist Vehip Sinan vefat etti

19.04.2010 - 12:11 | Son Güncellenme:

Türk çizgi roman kahramanları "Topuz" ve "Mıstık"ın çizeri, Cumhuriyet tarihinin 60 yılına damgasını vuran ünlü karikatürist Vehip Sinan, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Karikatürist Vehip Sinan vefat etti

Önceki gece rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Vehip Sinan, doktorların bütün çabalarına rağmen
kurtarılamadı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 1929 yılında doğan Vehip Sinan, karikatür çizmeye küçük yaşlarda başladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimari ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümlerinde bir süre okuduktan sonra, ekonomik koşulları nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Doğal yeteneği ve çizgiye yatkınlığı dolayısıyla kendisini Babıali’de bulan usta sanatçı, ünlü karakteri Topuz’u ilk kez Ceylan Yayınları’nda çizdi. Daha sonra çalıştığı gazete ve dergilerde Topuz’un maceralarını sürdürdü. Siyasi karikatürleriyle de tanınan Vehip Sinan, Yeni Asya, Tercüman, Zaman, Yeni Şafak, Türkiye gazeteleri ile birçok dergide çizdi.

Vehip Sinan 2009’da Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin "Çizgi" dalındaki büyük ödülünü almaya hak kazanmıştı.