Gündem "Karıma bakın" diye feryat etti

"Karıma bakın" diye feryat etti

14.03.2016 - 07:34 | Son Güncellenme:

Ankara Kızılay'daki saldırıya ilişkin açıklama Ankara, dün akşam saat 18.45 sıralarında gerçekleşen bombalı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybetti ve 19'u ağır 125 yaralandı. Görgü tanıklar o dehşet anlarını anlattı...

Karıma bakın diye feryat etti

10 Ekim 2015’te Gar saldırısıyla cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemiyle sarsılan Ankara, 17 Şubat günü Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarına yönelik, 29 kişinin yaşamını yitirdiği ikinci bombalı saldırının üzerinden 1 ay bile geçmeden, yeni bir terör saldırısı daha yaşadı. Ankara, dün akşam saat 18.45 sıralarında son 5 ay içindeki 3. büyük canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. Saldırı, Ankara’da vatandaşların toplu taşıma için en yoğun olarak kullandığı Güvenpark’ın karşısında ile Kızılay Meydanı’na metreler ötede gerçekleşti. Güvenpark otobüs duraklarının ve çevik kuvvet noktasının bulunduğu bölgede yaşanan patlama, Güvenpark ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği üst geçitin yakınında gerçekleşti. Saldırının gerçekleştiği alan, Milli eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, TBMM, Yargıtay, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na birkaç yüz metre mesafede bulunuyor.

Haberin Devamı

"Çığlık çığlığa “Karıma bakın” diye feryat etti"
Bir görgü tanığı “Ulus’tan otobüse bindim. Ayaktaydım. Yerimi bir yaşlıya verdim. Kızılay’dan duraktan kalktıktan hemen sonra şiddetli bir patlama oldu” dedi. Saldırıda zarar gören bir otobüsün Necati isimli şoförü ise “Bir anda müthiş bir patlama oldu. Otobüsün yere düşmesiyle yan camdan, bulunduğum direksiyon camından yan tarafa kaldırıma düştüm. Bir anda kızıl kıyamet, alevler içerisinde kaldık. Kızılay lambalarını geçmiştik. Şu anda kendimi yanmış durumda hissediyorum” dedi. Saldırıda eşi yaralanan bir vatandaşın, çığlık çığlığa “Karıma bakın” diye feryat ettiği duyulurken, çok sayıda yurttaşın feryatları yükseldi.