Gündem Karısı evi terk edince 10 çocukla çaresiz kaldı

Karısı evi terk edince 10 çocukla çaresiz kaldı

29.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Altındağ ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlayan, 2 kızını evlendirip, kalan 10 çocuğu ile bir gecekonduda kiracı olarak oturan Yüksel Kandemir (45), eşi Birgül Kandemir’in (36) evi terk etmesiyle çocuklarıyla başbaşa kaldı.

Karısı evi terk edince  10 çocukla çaresiz kaldı

10 çocukla başa çıkamayan Kandemir, 6 çocuğunu Kahramankazan’da oturan anne-babasının yanına bıraktı. Belediye ekiplerinin rutin ev ziyaretleri sırasında dram ortaya çıktı. Kahramankazan belediyesine bağlı ekip, yaşlı çiftin evinde 6 çocuk olduğunu görüp, durumdan şüphelenerek Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e haber verdi. Başkan Ertürk, eşiyle birlikte eve gittiğinde çocukların, anneleri tarafından terk edildiği anlaşıldı. Çocuklar evden alınarak önce hastaneye kontrole götürüldü, ardından da geçici olarak Pursaklar ve Keçiören’de bulunan yuvaya yerleştirdi.

Haberin Devamı

Karısı evi terk edince  10 çocukla çaresiz kaldı

21 ve 22 yaşlarındaki kızların evlendirildiği 12 çocuklu Kandemir ailesinden yaşları 13 ile 15 arasında değişen 3 kardeşin, babaları Yüksel Kandemir ile birlikte Altındağ’da sokak sokak dolaşıp hurda topladıkları öğrenildi.

Okula hiç gitmemişler

Ailenin 6 çocuğu dedenin evine, henüz 5 aylık olan Yüksel adındaki bebeğin ise başka bir yakınlarının yanına bırakıldığı belirlendi. Hiç okula gitmedikleri öğrenilen Öznur (15), Gülbeyaz (15) Selahattin (12), Hazal (9), Göksel (7), Ömer Ali (5), Yunus (4), Mert (2), Medine (19 Aylık) ve Yüksel’in 5 aylık olduğu ve bazı çocukların vücutlarında morluklar olduğu da gözlendi.

Yazarlar