MALZEMELER
20 adet büyükçe  mantar
4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 adet orta boy  kuru soğan
3 diş kadar sarımsak
1 tane orta boy domates
1 adet orta boy  yeşil dolmalık biber
1 adet sarı renkli dolmalık biber
1 adet orta boy  patlıcan
1/4 demet taze ince kıyılmış maydanoz
Yarım  limon suyu
Yarım  çay kaşığı ile tuz
Yarım çay kaşığı  ile karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Mantarların saplarını keserek  bir kenara ayırın.
İç kısımlarını mantarları dağıtmadan temizleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz  bir fırın tepsisine  mantarların boş kısımlarını  üstte kalacak şekilde aralıklı olarak dizin.
Üzerlerini  bir kaşık zeytinyağı ile yağlayın
Kuru soğan ve sarımsakları birlikte küçük parçalar halinde doğrayın.
Ortadan ikiye kestiğiniz renkli dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde kesin.
Patlıcanın kabuklarını alacalı olarak soyarak uzunlamasına sekiz eşit parçaya bölün.
Ardından da minik küpler halinde kesin.
Domatesi kabuğunu soymadan küçük küpler şeklinde doğrayın.
Bir kenara ayırdığınız mantar saplarını ve maydanozu ve incecik kıyın.
Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada kızdırtıştan sonra, soğan ve sarımsakları rengi alana kadar soteleyin arada bir  karıştırıp, soteleşmesini sağlayın.
Sonra sırasıyla; patlıcanı, mantarı, renkli biberi ve kip halinde doğradığınız domates küplerini katın.
Suyunu çekene kadar soteleşen iç harcın içine ince kıyılmış maydanozu, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra iç harcınızı ocaktan alın.
Fırın tepsisine ağız kısmı yukarı gelecek şekilde aldığınız mantarların iç kısımlarını hazırladığınız renkli, harç ile dopdolu olacak şekilde doldurun.
İsterseniz damak tadınıza göre  sebze dolmalarının üzerine birer dilim kaşar ilave ederek birazda  kendinizi şımartın.
Önceden ısıtılmış 250 derecelik  fırında ortalana 10 dakika kadar pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.