Gündem Kariyer de yaparım annelik de...

Kariyer de yaparım annelik de...

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tramvay sürücüsü Hilal Arıkan hem öğretmen hem inşaat mühendisi, üstelik iki çocuk annesi...

Kariyer de yaparım annelik de...

Samsun’da 34 yaşındaki Hilal Arıkan 2007’de yapı tasarım öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Bir yıl sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tramvay sürücüsü olarak göreve başladı. 7 ve 1 yaşında iki çocuğu bulunan Arıkan sonra tekrar sınava girerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Hem çalışıp hem de eğitimine devam eden Arıkan bu yıl mezun oldu.

Haberin Devamı

Çalışırken eğitim de gördü

Hamileyken bile hem çalışıp hem okula gittiğini belirten Arıkan şunları söyledi: “İşim vardiyalı. Sabah vardiyası 05.00’te başlıyor, 14.00’te bitiyor. Ben örgün öğretimde okudum. Sabah çalıştığımda akşam derslerine, akşam çalıştığımda da sabah derslerine katıldım. Bu şekilde mühendislik eğitimimi tamamladım. Çok yoğun bir dönem geçirdim. Bölüm çok zor ve dikkat gerektiren bir bölüm. Emek harcayarak bitirdim. Bu süre içinde hamileydim, doğum yaptım ama buna rağmen işimi ve okulumu aksatmadım.”

‘Boş duramam’

Makinistliğin zor bir meslek olduğunu söyleyen Hilal Arıkan, “İşimi çok seviyorum. Önceleri tramvay kullanan bir kadın makinist görenler çok şaşırıyorlardı. Ama artık herkes alıştı. Cinsiyet ayrımı yapmadan kadınların da her işi yapabileceğini kanıtladık. Tramvay kullanırken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çok büyük bir sorumluluk. Yüzlerce insanının canı size emanet. Ben boş durmayı sevmeyen bir insanım. Her şeyin başı azim ve çalışmak.” l YAPRAK KOÇER DHA