Adana KARİYER YOLUNDA İLK BULUŞMA

KARİYER YOLUNDA İLK BULUŞMA

28.04.2015 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

KARİYER YOLUNDA İLK BULUŞMA

Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM), üniversitelerin son sınıflarında okuyan öğrenciler ile bölgedeki firmaların insan kaynakları yetkililerinin buluşacağı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.
Adana ÜSAM Paydaşı olan Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nde okuyan ve bu sene mezun olacak öğrenciler ile Adana-Mersin-Osmaniye-Niğde’de faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları yetkililerinin birebir mülakat yapacakları Adana ÜSAM Kariyer Yolunda İlk Buluşma Etkinliği, 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü Adana Seyhan Oteli’nde gerçekleşecek.
Adana-Mersin-Niğde-Osmaniye illerindeki firmaları ve yine bu illerdeki üniversite öğrencilerini kapsadığından oldukça önemli bir organizasyon olarak değerlendirilen Kariyer Yolunda İlk Buluşma Etkinliği’nde hedef, bu yıl mezun olacak öğrencileri, bölgedeki firmalar ile birebir görüştürerek mezuniyet sonrası istihdam olanakları hakkında bilgilendirmek. Ayrıca, firma yetkililerinin mezun olacak öğrencilerle görüşerek eleman ihtiyaçlarına göre mülakat yapmaları da sağlanacak.
Adana ÜSAM Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Karalı, “Bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz Kariyer Etkinliğimize bölgemizden 35 firma ve paydaş üniversitelerimizden yaklaşık 150 öğrenci katılacak. Etkinlik kapsamında, firmalarımızın insan kaynakları yetkilileri görüşmek istedikleri öğrencileri önceden belirleyerek mülakat yapma imkanı bulabilecek. Her firmanın kendine ait bir masası olacak ve firma yetkilileri öğrencilerle birebir mülakat yapabilecek. Kariyer Yolunda İlk Buluşma Etkinliği’ne katılmak isteyen firmalarımız ve öğrencilerimiz Adana ÜSAM ile iletişime geçebilirler” dedi.
Firmaların eleman ihtiyaçlarının giderilmesi veya aday eleman havuzlarına yeni girişlerin yapılabilmesi açısından oldukça önemli bir etkinlik olacağını söyleyen Karalı, “Adana ÜSAM olarak bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Kariyer Etkinliğimiz’den hem öğrencilerimiz hem de firmalarımız açısından çok olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki dönemde de her yıl Adana ÜSAM Kariyer Yolunda İlk Buluşma Etkinliği’nin devamını getireceğiz.”