Kariyer 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket hangisi olacak?

1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket hangisi olacak?

04.01.2018 - 15:59 | Son Güncellenme:

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'nin hazırladığı yükselmeye eğilimli şirketler hesaplamasında, piyasa değeri 2018 yılının sonuna dek 1 trilyon dolara ulaşması muhtemel şirketler belirlendi.

1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket hangisi olacak

Listede 5 büyük şirket var

Haberin Devamı

Apple, Microsoft, Amazon, Google ve Facebook, listede adı geçen şirketler. Mevcut piyasa değeri 900 milyar dolar civarı olan ve dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip Apple, şu an için 1 trilyon dolara en yakın şirket. Fakat buna rağmen Morgan Stanley, araştırmasında piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşmaya en yakın şirket olarak Jeff Bezos'un kurduğu Amazon'u gösterdi.

Bunun sebebi ise Amazon'un perakende ticaret temeli üzerine hızla büyüyen hizmetler inşa etmesi. Özellikle web hizmetleri, reklamcılık ve ücretli üyelik hizmetleri. Şu an için 600 milyar dolar piyasa değeri olan Amazon, Apple'ın çok gerisinde görünse de Morgan Stanley'e göre bu ekstra hizmetler şöyle bir yükseliş gösterecek:

Haberin Devamı

Perakende: 600 milyar dolar
Amazon Web Hizmetleri: 270 milyar dolar
Ücretli üyelikler: 70 milyar dolar
Reklam: 55 milyar dolar
Toplam: 995 milyar dolar

2018 yılı haricinde Morgan Stanley, Amazon Web Hizmetleri için 2022 yılına kadar yüzde 18 büyüme ve yüzde 50 kar marjı öngördü. Ayrıca ücretli üyeliklerin 2022 yılına gelindiğinde 21 milyar dolarlık gelir getireceği ve Amazon'un dünya çapında 146 milyon hanede ücretli üyeliğe ulaşacağı tahmin ediliyor.