Kariyer 45 yaşındaki Japon sporcu ülkesi adına olimpiyatlara katılacak

45 yaşındaki Japon sporcu ülkesi adına olimpiyatlara katılacak

09.02.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

Güney Kore'nin PyeongChang şehrinde düzenlenecek olan 2018 Kış Olimpiyatları'nda kayakla atlama branşında Japonya'yı temsil edecek 6 sporcudan biri olan Noriaki Kasai, 45 yaşında ve 8. kez kış olimpiyatlarına katılıyor.

45 yaşındaki Japon sporcu ülkesi adına olimpiyatlara katılacak

6 Haziran 1972 doğumlu Kasai, olimpiyatın açılış töreninde ülkesi Japonya'nın bayrağını taşıyacak. Kış olimpiyatlarına 8. kez katılarak daha önce rekorunu egale ettiği Rus Albert Demchenko'yu geçerek rekor kırmış olacak.

Haberin Devamı

Daha önce olimpiyatlarda altın madalyası bulunmayan Kasai, Albertville'de düzenlenen 1992 Kış Olimpiyatları'nda tüm oyunlara katılmış ve iki gümüş, iki de bronz madalya elde etmişti. Kırdığı rekor sonrasında bundan ötürü mutlu olduğunu belirten sporcu, "Asıl amacım ise daha önce kazanamadığım altın madalyayı elde etmek. PyeongChang’da bu nedenle yarışıyorum" dedi.

Noriaki Kasai, kış olimpiyatlarına katılan en yaşlı sporcu unvanını kazanmak için ise 1924 yılında Fransa'da düzenlenen Chamonix Kış Olimpiyatları'nda İsveç Curling takımında bulunan 58 yaşındaki Carl August Kronlund'u geçmek zorunda. 1937 yılında hayatını kaybeden Kronlund, kış olimpiyatlarını katılan en yaşlı sporcu unvanını elinde bulunduruyor.