Kariyer Alışveriş yaparken para kazanabilirsiniz

Alışveriş yaparken para kazanabilirsiniz

25.08.2008 - 03:19 | Son Güncellenme:

Online alışveriş mağazası PrimXL, üyelerine hem yaptıkları alışverişlerden hem de siteye kazandırdıkları yeni üyelerden para kazandırıyor. Siteden bir ayda memur maaşı kadar kazanan da olmuş

Alışveriş yaparken para kazanabilirsiniz

Türkiye’de internet kullanımının yaygınlaşmasına paralel sayıları giderek artan online alışveriş siteleri arasında rekabet de kızışıyor. Bu rekabet ortamında en fazla payı almaksa farklılık yaratmaktan geçiyor. Doruk Ticaret AŞ’nin iki ortağı Bünyamin Altay ve Asım Koç tarafından kurulan PrimXL alışveriş sitesi, bu farklılığı yakalamak için ilginç bir uygulama yapıyor. Üyelerinin mağaza mağaza dolaşmasının önüne geçerek işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen site, istenilen ürünü kapıya kadar, hem de daha ucuza teslim ediyor. Üyeler, hem yaptıkları alışverişlerden hem de siteye tavsiye yoluyla kazandırdıkları üyelerin sayısı üzerinden para da kazanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin her yerinden sipariş kabul eden sitede dondurulmuş gıdalardan ev aksesuarlarına kadar 4 bini aşkın ürün bulunuyor. Sitenin kurucularından Bünyamin Altay, “Kurulalı henüz çok yeni olmasına rağmen üye sayımız giderek artıyor. Amacımız müşterilerin en az zamanda, en ucuz yolla alışverişlerini yapabilmesi” diyor.

ÜYELERİN İŞ ALANI

PrimXL sitesini diğer sitelerden ayıran özelliği hiç şüphesiz müşterilerine alışveriş yaparken kazandırması. Üyelerin PrimXL’yi bir iş alanı olarak görmeleri gerektiğini söyleyen Altay, “Müşterilerimiz siteye üye yaptığı kişilerden bir market ağı oluşturuyor ve bu ağa dâhil olan her üye için para kazanıyor. Mesela, her hafta sadece 2 kişi dâhil ediyorsunuz, her yeni başlayan üye de sizin gibi haftada iki kişiyi kaydediyor. Bu durumda, market grubunuz ilk ayın sonunda 81 kişiye çıkıyor. Bu rakamı, her üyenizin aylık ortalama 300 YTL’lik sabit market alışverişiyle çarpınca çıkan rakamdan siz de pay alıyorsunuz. Bugüne kadar ilk ayda bir memur maaşı kadar kazanan üyelerimiz oldu. Ama market ağı büyüdükçe kazançlar da orantılı olarak artacak” diyor.