Kariyer Alman FMC'nin İK otomasyonu Türk Poldy'den

Alman FMC'nin İK otomasyonu Türk Poldy'den

11.02.2014 - 13:36 | Son Güncellenme:

FMC, Poldy ile birlikte otomasyona geçmenin ötesinde, personel yönetiminden İK yönetimine bir dönüşüm yaşadı.

Alman FMCnin İK otomasyonu Türk Poldyden

Alman diyaliz makinaları üreticisi Fresenius Medical Care, Türkiye'deki istihdamını 10 yılda 200'den 2000'e yükseltti. Büyüyen organizasyonel yapısını yönetmek için otomasyona ihtiyaç duyan FMC, muhasebe biriminin yönetimindeki insan kaynakları süreçlerini bir Türk yazılımı olan Poldy'nin çözümleri ile otomatize etti. FMC, Poldy ile birlikte otomasyona geçmenin ötesinde, personel yönetiminden İK yönetimine bir dönüşüm yaşadı.

Haberin Devamı


Kronik böbrek hastaları için diyaliz ürünleri ve tedavileriyle 120'den fazla ülkede 85 bini aşkın çalışanla pazarın lideri konumunda yer alan Fresenius Medical Care'ın (FMC), Türkiye'deki istihdamı 2014 itibariyle 2000 çalışanı aştı. Şirket, en önemli değeri olarak benimsediği insan kaynaklarını daha etkin, kusursuz ve verimli şekilde yönetmek için bir Türk yazılımı olan Poldy'nin sunduğu İK yönetim yazılımını tercih etti.


Poldy altyapısına geçmeden önce İK süreçleri sadece bordro takibi ile sınırlı olup muhasebe birimine bağlı olarak yürütülen FMC'de, Poldy ile birlikte İK birimi kuruldu. Hızlı bir büyüme grafiği çizen şirket, İK süreçlerini hizmet içi eğitimler, kariyer planlama, bireysel öneri sistemi gibi bileşenlerle zenginleştirdi.

Haberin Devamı


"Değişimi Poldy ile yönettik."


"Poldy ile personelimizi daha iyi tanıdık." diyen FMC Bordro ve Özlük İşleri Müdürü Ramazan Dölek, son 10 yılda organizasyon yapısı ve şemaların büyük bir değişim gösterdiği şirkette değişimi Poldy ile kolaylıkla yönetebildiklerine dikkat çekti. Fiyat - kalite dengesini gözeterek diğer yazılım çözümleri arasından Poldy'yi tercih ettiklerini belirten Dölek, sistemin çalışanların da kullanımına açık olduğunu, böylelikle izin, bordro bilgilerini, yeni iş ilanlarını görüntüleyip özgeçmişlerini güncelleyebildiklerini belirtti.
Primler, fazla mesailer gibi titiz hesaplama gerektiren çalışmaların Poldy sayesinde hatasız şekilde gerçekleştirilebildiğine değinen Dölek, gerekli yasal düzenlemelere de hızla uyum sağlayabildiklerini söyledi. Dölek ayrıca bireysel öneri sistemi kurduklarını, her ay çalışanlardan 100'ün üzerinde yeni fikir aldıkları bu sistem sayesinde şirketin yenilikçiliğinin artırıldığını vurguladı.