Kariyer AloTech Endeavor Girişimcisi seçildi!

AloTech Endeavor Girişimcisi seçildi!

16.12.2014 - 13:10 | Son Güncellenme:

Girişimcilik dünyasının en önemli sivil toplum kuruluşlarından Endeavor, yeni Endeavor Girişimcilerini belirledi. Değerlendirme sürecinin ardından Türk şirketi AloTech, “Endeavor Girişimcisi” unvanını aldı.

AloTech Endeavor Girişimcisi seçildi

Endeavor 56. Uluslararası Seçim Paneli, 8-10 Aralık tarihleri arasında yeni Endeavor Girişimcilerini belirlemek için ABD’nin Miami şehrinde toplandı. 15 ülkeden 32 şirketi temsilen 57 girişimcinin değerlendirildiği süreç sonunda Türkiye’den AloTech şirketi Endeavor Girişimcisi seçilen girişimciler arasında yer aldı.

Haberin Devamı


3 günlük zorlu seçim sürecinde, aralarında Endeavor Global Yönetim Kurulu Başkanı Edgar Bronfman Jr., Gilt Kurucu Ortağı Alexandra Wilkis Wilson ve Yemeksepeti Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın’ın da bulunduğu, toplamda 10 ülkeden 36 panelist Endeavor Girişimcisi adaylarını değerlendirdi. Değerlendirmelerin sonucunda AloTech Miaimi’de yapılan 56. Uluslararası Seçim Panelinde “Endeavor Girişimcisi” unvanını alan tek Türk girişimi oldu.


2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde kurulan ve Cenk Soyak, Birkan Babakol ve İdris Avcı’nın ortağı olduğu AloTech, kendi geliştirdiği ve dünyada sayılı örneği olan “Bulut Çağrı Merkezi Teknolojisi” ile TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından ulusal Ar-Ge destek kapsamında destekleniyor. Şirketin ürettiği bu teknoloji kurumlardaki çağrı merkezi süreçlerini basitleştiriyor ve yatırım maliyetlerini ortadan kaldırıyor. Kurumlar, Bulut Çağrı Merkezi Teknolojisi’ni kullanarak tüm çağrı merkezi süreçlerini ve dağıtık yapıdaki operasyonlarını web tabanlı bulut platformu üzerinden yönetiyor ve anlık olarak tüm aktiviteleri takip edebiliyor.

Haberin Devamı


AloTech CEO’su Cenk Soyak Endeavor Girişimcisi olmanın önemi konusunda şu değerlendirmelerde bulundu: “Endeavor, girişimci ekosisteminin en önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. Etkin girişimcileri destekleyen Endeavor girişimcilik programları, girişimlerin büyüme ve marka değerini artırma sürecinde en çok faydalandığı unsurlar oluyor. Bir Türk şirketi olarak bu başarıyı elde ettiğimiz için gururluyuz. Bir Endeavor Girişimcisi olarak katma değerli çözümlerimizi tüm dünya kamuoyuna tanıtırken girişimci adayı şirketlerimize de destek olma fırsatı bulacağız.”

Ödüllü AloTech teknolojisi
Şirketin ürettiği Bulut Çağrı Merkezi Teknolojisi, çağrı merkezi operasyonlarını herhangi bir yatırım yapmadan tamamen web tabanlı uygulamalar ile geniş bant Internet olan heryerden SaaS (kullandıkça öde) modeli ile kullanılmasını sağlıyor. Kurumlar, Bulut Çağrı Merkezi platformunu kullanarak gelen-giden çağrı adet ve sürelerini ve kurumlarına açılan telefonların cevaplanma oranlarını web tabanlı bir platform üzerinden anlık takip edebiliyor. AloTech, kısa bir süre önce EuroCloud Türkiye tarafından En iyi SaaS Bulut Hizmeti Jürü Özel Ödülü ve Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Odası (UK Trade & Investment) tarafından düzenlenen GREAT Startup Yarışması’nda “Anadolu’nun Teknoloji Girişimi” ödülüne layık görülmüştü.