Kariyer Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

11.12.2015 - 15:45 | Son Güncellenme:

Hayalinizdeki stajyerliği mi kaptınız? O zaman mükemmel stajyer nasıl olunur öğrenmenin tam zamanı. İşte başarılı bir stajyerlik için tavsiyeler

Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-İşteki ilk gününüzü sağlama alın

Haberin Devamı

Benzer alanlarda stajyerlik yapmış arkadaşlarınızı arayın ve hatta daha iyisi, işteki ilk gününüzde sizi neyin beklediğine dair bilgi alabileceğiniz birkaç görüşme ayarlayın. Tabi ki yapmamanız gereken temel şeyler; geç kalmak, soru sormamak, onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi göstermemek, ne yaptığınıza dair hiçbir fikriniz yokmuş gibi ortalıkta dolanmaktır. Bu makale, en başından etkileyici olmak istiyorsanız size yapmanız ve yapmamanız gereken şeyleri söyleyecektir.

2-Patronunuz gibi giyinin

İşyerinizde şort giymenize izin verilmiş olsa bile siz her zaman patronunuz gibi giyinin. Eğer o etek ve bluz giyiyorsa sizde aynı resmilikte giyinin. Diğer stajyerlerin aralarından sıyrılmak istiyorsanız bir adım önde olun.

Haberin Devamı

3-Eğitiminizi ciddiye alın

Size verilen bilgiye ne zaman ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz. O yüzden notlar tutun ve her şeyi yazın. En azından ihtiyacınız olduğunda nereye bakacağınızı biliyor olacaksınız.

4-Öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterin

Size sunulan her eğitim fırsatını, bulunduğunuz pozisyonda size doğrudan yardımcı olmayacak olsa dahi kabul edin. Böylelikle sektörün uzmanlarından eğitim almanın yanında, hem öğrenmek için tutkulu hem de iş konusunda esnek olduğunuzu göstermiş olacaksınız.

Başarılı Bir Stajyerlik İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

5-Yapılan her toplantıya gidin

Konuşulacak konu üzerinde yapılan bütün e-posta yazışmalarını okuyun. Her defasında fikriniz sorulmasa dahi siz hazırlıklı olun. Eğer patronunuz size fikrinizi ya da çözüm önerinizi sorarsa cevap verebilmeyi istersiniz, değil mi?

6-Her zaman daha fazla iş isteyin ve asla sıkılmış görünmeyin

Elinizdeki işi bitirdiyseniz hemen yeni bir tane isteyin. İşyerinizde sosyal paylaşım sitelerine girmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Patronunuzdan size sürekli yeni bir iş vermesini isteyin ve ısrarcı olmaktan korkmayın. Bunun ödülünü mutlaka alacaksınız. Unutmayın siz patronunuzun hayatını kolaylaştırmak için işe alındınız.

7-Kendi başınıza öğrenmeye çalışın

Ne yapılacağını bilmediğiniz durumlarda, yardım istemeden önce ne yapılması gerektiğini kendi başınıza çözmeye çalışın. Eğer yakında tamamen yeni bir şey üzerinde çalışmaya başlayacaksanız, önce bir hafta sonunu evde onu öğrenmeye çalışarak geçirin.

Haberin Devamı

8-Diğer stajyerlerle arkadaş olun

Diğer stajyerlerin, özellikle de orada bir süredir çalışanların, size ne kadar yardımcı olabileceklerine inanamayacaksınız. Şüphesiz onlar da sizin bulunduğunuz yerdelerdi ve siz bilmediğiniz bir şeylerle uğraşırken, notlardan tutun da moral ve desteğe kadar size birçok konuda yardımcı olacaklardır.

9-Unutulmaz olun (iyi yönde!!!)

Elbette diğer bütün stajyerler de iyi, bu yüzden hepiniz işe alındınız. Sizi unutulmaz kılacak özellikleriniz olduğundan emin olun. İyi huylu, kibar, herkesle geçinebilen biri olun. Bu işe yeni başladığınızda aradaki buzların erimesine de yardımcı olacaktır.

10-Sürekli olarak geri bilgi akışı isteyin

Stajyerliğiniz bitmeden hangi alanlarda daha fazla gelişim gösterebileceğinizi öğrenmelisiniz. Böylece aldığınız bilgilere dayanarak eksiklerinizi giderecek ve bu uzun yolda daha başarılı olacaksınız. Bundan dolayı, yaptığınız işlerle ilgili, üstlerinizden ve birlikte çalıştığınız insanlardan mutlaka geri bildirimler isteyin. Bunları eleştiri olarak değil, sizi bir adım ileriye taşıyacak bilgiler olarak değerlendirin.

Haberin Devamı

Staj bulmak belki birçok kişi için sorun değildir ama önemli olan staj yaparken gerçekten bir şeyler öğrenebilmek ve gelecekte, staj yaptığınız yerde tam zamanlı olarak işe başlama ihtimalinizi arttırabilmektir. Kendinize güvenin ve yukarıdaki tavsiyelere uyun, inanın patronunuz tarafından fark edilmemeniz mümkün olmayacaktır.