Kariyer En Çok Kazanan E-sporcular Kimler?

En Çok Kazanan E-sporcular Kimler?

14.08.2017 - 16:29 | Son Güncellenme:

Son yıllarda bir hayli büyüyen ve ön plana çıkan elektronik sporlara ilgi her geçen gün artıyor. Oyuncuların turnuvalardan kazandıkları ücretleri hiç merak ettiniz mi?

En Çok Kazanan E-sporcular Kimler

Oyun dünyasının en büyük turnuvası "The International" bu hafta ABD'nin Seattle şehrine damgasını vurdu. Dünyanın çeşitli yerlerinden katılan yarışmacılar Dota 2 oynayarak 24 milyon dolarlık büyük ödülden pay almaya çalıştı. Elektronik sporlara artan ilgi markaların da gözünden kaçmadı ve 2017 yılında toplamda 440 milyon dolar sponsorluk ve reklam harcaması yapıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

En Çok Kazanan E-sporcular Kimler

67 turnuvadan 2,83 milyon dolar gelir elde ederek en çok kazanan e-sporcusu Saalih Arora (kullanıcı adıyla UNiVeRsE) oldu. Listede 2,63 milyon dolar kazanç ile Peter Dager (ppd) ikinci sırada yer alırken, Sumail Hassan (SumaiL) 2,51 milyon dolar ile üçüncü oldu. Dünya genelinde en çok kazananlar Dota oyuncuları. Türkiye'de ise League of Legends oyuncuları ön plana çıkıyor. Geçen yıl e-sporcu Anıl 'HolyPhoenix' Işık toplamda 30 bin 198 dolar ile en çok kazanan oyuncu oldu.