Kariyer En İyi İş Yerleri Ödülleri

En İyi İş Yerleri Ödülleri

09.04.2014 - 11:13 | Son Güncellenme:

Aon Hewitt'in 2013 yılı için gerçekleştirdiği en iyi iş yerleri ödülleri 16 Nisan'da açıklanacak.

En İyi İş Yerleri Ödülleri

İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Aon Hewitt'in 2013 yılı için gerçekleştirdiği “ Best Employers 2013, Türkiye “ (En İyi İş Yerleri 2013) araştırmasının sonuçları 16 Nisan'da açıklanacak.

Haberin Devamı


Global olarak yürütülen bu araştırmada Türkiye, Merkezi ve Doğu Avrupa (CEE) bölgesi içinde yer almakta. Sadece CEE bölgesindeki 11 ülkede, 436 şirket ve 360 binden fazla çalışanla gerçekleştirilen bu araştırmaya Türkiye’den 48 şirket ve 50.000’e yakın çalışan katıldı. Bu çalışmanın temel amacı, çalışanların motivasyonunu ve buna bağlı olarak sağladıkları katma değeri arttıran etkenleri belirlemek. 90 ülkede faaliyet gösteren Aon Hewitt’in araştırmasında ödül alacak firmaların belirlenmesindeki en önemli unsur çalışanların şirkete bağlılığı. Araştırmada bağlılığın yanında “Bağlı kılan liderler”, “Yüksek performans kültürü”, “Güçlü işveren markası” ve “Sürdürülebilirlik” alanlarındaki endeksler ile üst yönetim, İK uygulamaları ve çalışanlar arasındaki uyum da incelenerek şirketlerin Best Employers skorları elde edilmekte.

Haberin Devamı


Ülkemizde 2006 yılından beri yapılan araştırmaya,Türkiye pazarında iki yıldan fazla süreyle faaliyet gösteren ve çalışan sayısı 50'nin üzerinde olan tüm şirketler katılabilmekte. Katılımcılar arasında en yüksek Best Employers skoruna sahip olan 5 şirket o yılın 'En İyi İş Yeri' olarak belirleniyor.


Bu araştırmayı diğerlerinden farklı kılan en önemli unsur çalışanların bağımsız görüşlerine dayanmasıdır. Ayrıca çalışan görüşleri ile İK uygulamaları ve üst yönetim arasındaki uyum da göz önüne alınarak yapılan istatistiki analizlerde çoklu veri kaynağı kullanılması ile ulaşılan nesnellik ve 2006 yılından beri yapılmakta olması, çalışmayı diğerlerinden ayırmaktadır.


Alanındaki en güvenilir ve prestijli araştırmalardan biri olarak kabul edilen Aon Hewitt'in bu çalışması, İnsan Kaynakları'nın gelişimine yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirildiği için bağlılık ölçümüne yönelik özel projelere oranla daha elverişli bütçelerle artı değer katıyor. Katılımcı şirketler, bu araştırmada 'En İyi İşyeri' olarak seçildiklerinde “Best Employers” statüsünü kazanıyor; ve bu statüyü organizasyonun içinde ve dışında daha çok tanıtmak için önemli bir iletişim olanağına sahip oluyor. Ancak katılımcı şirketler, bu araştırmaya katılmalarının tek amacının en iyiler arasına girmek olmadığını belirtmekte. Çünkü tüm katılımcılar, iş sonuçlarını iyileştirmek için çalışanlarına nasıl bir yatırım yapmaları gerektiği konusunda şirketlerinin nabzını tutma imkanı buluyorlar