Kariyer En mutlu çalışan, evde çalışan!

En mutlu çalışan, evde çalışan!

16.08.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

Evden çalışmanın geleneksel iş anlayışından farklı olduğu tartışılmaz. Aynı zamanda dünyanın birçok yerinde tercih edilen yöntemler arasında ön plana çıkıyor.

En mutlu çalışan, evde çalışan

Özellikle patronunun göz hapsinden kaçmak veya zorunlu çalışıyor gibi görünmek istemeyenler için en önemli tercih nedenleri arasında yer alıyor. Standford Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nicholas Bloom, evden çalışmanın yenilikçi bir anlayış olduğunu öne sürüyor.Yaklaşık 2 yıllık bir araştırmaya imza atan Bloom, Singapur'da bir şirket çalışanları arasında bir bölümünün haftada dört gün evde, diğerlerinin ise hafta içi her gün ofiste çalıştıklarını söylüyor. Bu araştırma sonucu evden çalışanların daha fazla dikkatli ve verimli oldukları gözleniyor. Bunun yanı sıra özellikle soğuk algınlığı, grip gibi bulaşıcı hastalıklara bağlı izinlerde de azalma olduğu için, şirketin genel sağlık harcamalarında ciddi oranda düşüş oluyor.

Haberin Devamı

Bu sonuca göre evden çalışan daha rahat bir ortamda, en verimli sonucu alacak şekilde çalışırken, iş veren açısından da ofis maliyetleri ve sağlık harcamaları gibi önemli konularda tasarruf sağlanabiliyor.