Kariyer Engelliler için özel kariyer sitesi

Engelliler için özel kariyer sitesi

29.09.2008 - 23:57 | Son Güncellenme:

Engellilerin istihdamını artırmak amacıyla kurulan Engelsizkariyer.com sitesi, iş arayan engellileri işverenle buluşturuyor

Engelliler için özel kariyer sitesi

İŞKUR’a kayıtlı engelli işsiz sayısı son rakamlara göre 79 bin 377. İşletmelerdeki açık kontenjan sayısı ise kamu dâhil 26 bin kişi. Bu veriler bir kez daha gösteriyor ki, Türkiye’de engellilerin yaşadığı en büyük problemlerin başında istihdam geliyor. Hükümetin, son hazırladığı istihdam paketiyle çözüm arayışları devam ederken, bu konuyla ilgili atılan somut adımlar da yok değil. Bunlardan biri ‘Engelsizkariyer.com sitesi.

Haberin Devamı

Sitenin amacı, iş dünyasında engellilerin sayısını artırmak ve engellilere istihdam ve kariyerde fırsat eşitliği sağlamak. Sitenin kurucusu Mehmet Kızıltaş, Engelsizkariyer.com’un kuruluş öyküsünü şöyle özetliyor:
“Engelsiz Kariyer, Türkiye’nin ilk engelliler ve insan kaynakları portalı. Amacımız iş arayan engellileri işverenle, en doğru ve hızlı şekilde bir araya getirmek. Sitede, özel ve ilk kez en üst düzeyde erişilebilirlik sağlayan bir yazılım kullanıyoruz. Bu yazılımla ellerini iyi kullanamayan ya da görme engelli kullanıcılar da siteden faydalanabiliyor.”
Mart ayında yayına başlayan sitede iş arayan engelliler, özgeçmişlerini oluşturup istihdam ve kariyerlerini yönetme şansını elde edebildikleri gibi, işverenle nasıl diyalog kurulması, mülakatta nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda bilgi de edinebiliyor. Ayrıca kanunlar, mevzuatlar, kariyer haberleri ve engelli istihdamına dair merak edilen soruların cevaplarını da bulabiliyorlar. Engelsizkariyer.com’a üye olmak isteyenlerin sitede yer alan kurumsal üyelik bölümüne girmeleri yeterli. Sonrasında sistem otomatik olarak kişiyi yönlendiriyor.

Haberin Devamı

Eğitimler verecek

İŞKUR’un kendilerine özel istihdam bürosu izin belgesi verdiğini bildiren Mehmet Kızıltaş, “Akademi bölümüyle üyelerimize yakında, Microsoft’la birlikte bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri, özel seminerler, özel istihdam projeleri ve farklı eğitimler de sunacağız. Ayrıca sektör içinde en çok ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla İŞKUR’la birlikte özel istihdam projeleri hazırlığı içindeyiz. Bu çalışmayla hemen her alanda istenilen eğitimli ve kalifiye adaylara rahatlıkla ulaşılacak” diyor.