Kariyer Erzincan’a sivil havacılık yüksekokulu

Erzincan’a sivil havacılık yüksekokulu

31.08.2008 - 22:08 | Son Güncellenme:

Kuruluşunun 50’nci yılında sosyal sorumluluk projelerine hız veren Çelebi Holding, Ulaştırma Bakanlığı ve Erzincan Üniversitesi’yle yaptığı işbirliğinden güç alarak üniversite bünyesinde sivil havacılık yüksekokulu kuruyor.

Erzincan’a sivil havacılık yüksekokulu

Çelebi Holding’in yaklaşık 9 milyon dolar tutarındaki yatırımıyla 15 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak yüksekokul, 30 derslikli ve 1500 öğrenci kapasiteli olacak. Yüksekokul, 2009-2010 eğitim-öğretim yılına kadar hazır hale getirilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın en nitelikli havacılık okullarıyla eşit düzeyde eğitim verilmesi planlanan Erzincan Sivil Havacılık Yüksekokulu, sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kaliteli eleman istihdamına katkı sağlayacak.

 İngilizce ağırlıklı eğitim verilecek okuldan mezun olan gençlerin iş sıkıntısı çekmesi bu nedenle beklenmiyor.
Gençlerin, Çelebi Holding başta olmak üzere Türkiye ve yurtdışındaki birçok havacılık şirketinde iş sahibi olabileceği belirtiliyor. Zira Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Ulaştırma Bakanlığı ve Erzincan Üniversitesi’yle yapılan bu işbirliğinin gençlere çalışma imkânı sağlayacağı gibi, sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli istihdamın temini açısından da büyük fayda yaratacağını söylüyor.