Kariyer Gürültülü ortamların faydasını biliyor musunuz?

Gürültülü ortamların faydasını biliyor musunuz?

29.08.2017 - 17:38 | Son Güncellenme:

Verimli çalışma için her zaman sessiz bir çalışma ortamı tavsiye edilir. Peki gürültülü bir ortamda nasıl çalışılır? Faydaları nelerdir?

Gürültülü ortamların faydasını biliyor musunuz

Bu yazıyı okuduktan sonra işinizi alıp hemen bir kahve dükkanına gideceksiniz. İş hayatında en verimli çalışma için genel olarak sessiz bir ortama ihtiyaç olduğu bilinir. Ancak yapılan son araştırmalar bunun aksini iddia ediyor. Bu araştırmalara göre 50 desibellik bir ortam sessiz kabul ediliyor. Ortalama 70 desibellik bir ortamın ise hayal gücünü artırdığı ve çalışma verimini olumlu anlamda etkilediği ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

70 desibellik bir ortamda çalışmanın yaratıcılığı artırmasının yanı sıra bu ortamda çalışanların yeni fikilere daha fazla açık olduğu ve bunları denemekten çekinmediği belirlenmiş. Ancak gürültünün sınırı 70 desibel. Yani ortamdaki gürültü 70 desibelin üzerine çıktığında hayal gücü ve yaratıcılığa zarar verdiği kabul ediliyor. Kahve dükkanlarının bu yüzden çalışmak için en uygun alanlardan biri olduğu ortaya çıkmış. Bir yandan kahve içip keyif yaparken, diğer yandan diz üstü bilgisayarda çalışarak işiniz için en verimli sonucu alacağınızı söylemek hiç de yanlış olmaz.

Zeynep BALİÇ