Kariyer Hayallerin ötesindeki girişimciler İTÜ'de

Hayallerin ötesindeki girişimciler İTÜ'de

21.04.2014 - 11:44 | Son Güncellenme:

İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik Zirvesi 2014 "Hayallerin Ötesindeki Girişimler" organizasyonu iş dünyası ile geleceğin girişimcilerini bir araya getirdi.

Hayallerin ötesindeki girişimciler İTÜde

Bırak Tutkun Geleceğin Olsun! Sloganıyla tüm girişimcilere seslenen organizasyondaki panele katılan isimler arasında; Zaytung Kurucusu Hakan Bilginer, Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ve Al-Se Makine Genel Müdürü Sedat Kılıç başarı öyküleri ile yer aldı…

Dünyanın yakından tanıdığı bir isim olan Malkoç’u öğrenciler nefeslerini tutarak dinledi. Zor şartlar altında çalışarak iş dünyasında önemli başarılara imza atan Malkoç’un başarı öyküsü öğrencilere cesaret kazandırdı.

Tasarımlarıyla dünyanın ilgisini çeken ünlü tasarımcı Erbakan Malkoç sıfırdan bugünlere gelmesindeki başarı adımlarını ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Girişimciliğin en önemli adımının “fark yaratmak” olduğunu belirten Malkoç; “İlerlemek istiyorsanız hayatınızdan –cek –cak ile biten kelimeleri çıkarmalı sonuç odaklı çalışmalısınız. Yapmak istediğiniz mesleğe başlamandan önce o mesleği icra eden başarılı insanların hayatlarını inceleyin. Bugün bu organizasyon sizler için büyük bir fırsat. Kendinize bir hedef belirleyin ve başka şeylerin bu hedeften sizi saptırmasına izin vermeyin. Hedefinize ulaşmanız zaten zaman alacak, o yüzden zaman kaybetmemelisiniz. Başarmak isteyip de başaramayan neredeyse yoktur. Kolaycılığa değil, mücadeleciliğe kendinizi hazırlayın. İş sahası olarak tüm dünyayı görün, global düşünün. Başarısız olmaktan korkmayın, inancınızı daima koruyun ve kendinizi sürekli olarak geliştirin” dedi.