Kariyer İkiz kardeşler ilk Bitcoin milyarderleri oldu

İkiz kardeşler ilk Bitcoin milyarderleri oldu

04.12.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

Tyler ve Cameron Winklevoss adlı ikiz kardeşler dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri oldu. İkizler, dünyadaki toplam Bitcoin'in %1'ine sahip.

İkiz kardeşler ilk Bitcoin milyarderleri oldu

Bitcoin'in değeri henüz şu anki kadar yüksek değilken yaklaşık 100.000 Bitcoin aldıkları tahmin edilen Winklevoss kardeşler, şu anda dünyanın Bitcoin milyarderi olan ilk insanları. İkizler, Bitcoin'e yatırım yaptıkları ve Bitcoin'in tanesinin 100-120 dolar olduğu ilk zamanlarda Bitcoin'in dünyanın yeni para birimi olacağını öne sürmüşlerdi.

Haberin Devamı

Facebook fikri de onlardan mı çıktı?

Mark Zuckerberg’in Facebook‘u kurmadan evvel çalıştığı HarwardConnect.com isimli girişimin sahipleri Cameron ve Tyler Winklevoss adlı ikiz kardeşler, 2005 yılında Zuckerberg’in Facebook fikrini, kodlarını ve iş planını kendilerinden çaldığını iddia etmişler; 2008 yılında sonuçlanan dava neticesinde de 65 milyon dolar tazminat almışlardı.

Tazminatı Bitcoin'e yatırdılar

Zuckerberg'ten kazandıkları 65 milyon doların 11 milyon dolarıyla yaklaşık 100.000 Bitcoin aldıkları tahmin edilen ikizlerin, o dönem Bitcoin'in tanesine 100-120 dolar arası bir ücret ödedikleri düşünülüyor. Şu an ise tanesi yaklaşık 11.000 dolar olan Bitcoin sayesinde Bitcoin milyarderi olmuş durumdalar.