Kariyer “İlham Veren Konuşmalar” ile hayata bakışınızı değiştirin!

“İlham Veren Konuşmalar” ile hayata bakışınızı değiştirin!

16.11.2015 - 12:16 | Son Güncellenme:

Çalışma veya özel hayatınızda bulunduğunuz konumdan mutlu değil misiniz? Daha iyiyi hedefliyor, kendinizi sürekli olarak geliştirmek mi istiyorsunuz? DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi tarafından organize edilen “İlham Veren Konuşmalar” konusunda uzman ve tecrübeli konuşmacılarıyla hayatınıza dokunmaya hazırlanıyor.

“İlham Veren Konuşmalar” ile hayata bakışınızı değiştirin

Farkındalık yaratan ve kişilerin bakış açısını değiştirmeyi hedefleyen özel programlar olan “İlham Veren Konuşmalar” için geri sayım başladı. “İlham Veren Konuşmalar” iki saatlik, katılımcı sayısı sınırı olmayan, kurumun istediği yerde gerçekleşebilen interaktif söyleşileri kapsıyor.

DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte, “Hanfendi Bi’ Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var”dan “Sizin Hiç Maviniz Var Mı?”ya “Çıtır Çıtır Astroloji”den “Ne Haliniz Varsa Gülün”e farklı konu başlıkları katılımcılarına ilham vermeye hazırlanıyor.

“İlham Veren Konuşmalar”ın konuşmacıları katılımcılar tarafından tanınan, hitabet yeteneği kuvvetli, merak uyandıran ve tiyatral yeteneklerini de çalışmalara katarak interaktif söyleşi gerçekleştiren, konusunda uzman ve tecrübeli isimlerden oluşuyor. Bu isimler arasında Mümin Sekman, Tuluhan Tekelioğlu, Hande Kazanova, Özge Uzun, Evren Çolak, Uğur Volkan Uysal, Murat Tavlı, Kutay Ürkmen, Umut Oğuz yer alıyor. Ayrıca her çalışma kurgusu itibari ile çok özel sürprizler içeriyor.

Bu ay içinde İstanbul’da 18 Kasım Çarşamba günü başlayarak, her Çarşamba ve Cuma Urban Station Levent 199’da gerçekleşecek etkinlikler, Aralık ayında yine Urban Station’da İzmir ve Bursa’da devam ediyor ve Ankara’ya yayılıyor.

Bu etkinliklerde “bilmek ile yapabilmek” arasındaki fark ortaya koyuluyor. Ve kişide heyecan uyandırmak adına bireysel farkındalık yaratmak ve sınırları aşmadan yönlendirme yapmak amaçlanıyor. Etkinlikler bazen hatırlatma, bazen yol gösterici bazen ise motivatör olması adına sürprizler de içeriyor. İmzalı kitap hediyeleri, eğlenceli oyunlar, stand up tadında gösteriler, belirlenecek hastage ile paylaşım yapanlar arasından seçilecek kişilerin kazanacağı yemek, workhop çalışmaları bunlardan bazıları olarak sunuluyor.

DB Positive Yaratıcı Çözümler ve Proje Yönetimi Genel Müdürü Derya Babuç, yola çıkarken amaçlarını “öncelikle kişilerin duygusal iklimini pozitife taşımak” olarak belirlediklerini vurgulayarak, “Çünkü inanıyoruz ki insan kendinde olmayanı başkasına veremez. Çünkü inanıyoruz ki siz kendinizi iyi hissetmiyorsanız kimseye kendini iyi hissettirme şansınız yok. Bunun için İlham Veren Konuşmalar içerisinde yer alan tüm başlıkları “farkındalık yaratan” ve kişilerin “bakış açısını” değiştirmeyi hedefleyen özel programlar olarak belirledik” dedi.

Konuşmacılara son şeklini verirken hiç bir şeyin tesadüf olmadığını bir kez daha deneyimlediklerini ve bu çatıyı oluştururken aslında bir süreci de deneyimleyerek hikayelendirdiklerini söyleyen Babuç, şu bilgileri verdi: “Kişilere şunu demek istedik: İnanıyoruz ki “Her Şey Seninle Başlar” (Mümin Sekman ve Tuluhan Tekelioğlu). Bu süreçte motivasyon kaynağımızı dışarıda arasak da aslında herkesin “İçinde Mutluluk Var” (Evren Çolak). Bu mutluluğun kaynağı farklı farklı olabilir.

Bazen “Yakışıklı Yemeklerle” (Uğur Volkan Uysal) gelebilir bazen birinin size “Hanfendi Bi Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var” (Murat Tavlı) demesi gerekir. Bazen eşten dosttan, bazen faldan, bazen de “Çıtır Çıtır Astroloji”den (Hande Kazanova) ilham alınabilir. Ancak tabi ki hayat her zaman günlük gülistanlık değil. Sorunlar, problemler, çatışmalar, hastalıklar, zorluklar olabilir. Bu süreçte unutmamak gerek; insan pek çok şeyin üstesinden gelip güçlenebiliyor. Ne de olsa her şeye rağmen birilerinin hayatında her gün “Yeni Hayat” (Tuluhan Tekelioğlu) başlıyor, ya da biraz mizah duygusuyla o hayatlara bakıp “Ne Haliniz Var İse Gülün” (Psikolog Kutay Ürkmen) zaman çabuk geçiyor denebiliyor. Size anlamsız mı geldi tüm bunlar. Belki de henüz kimse size “Sizin Hiç Maviniz Var Mı?” (Özge Uzun) diye sormadı. Sonuç olarak; işimiz, gücümüz, söyleşimiz çok ciddi ya da bizi dışarıdan izleyen birinin gözüyle her şey “Rol İcabı” (Umut Oğuz) gibi…”