Kariyer İş görüşmesinde bunları mutlaka söyleyin

İş görüşmesinde bunları mutlaka söyleyin

22.09.2017 - 12:24 | Son Güncellenme:

İş görüşmesinin daha verimli geçmesi ve görüşmeden olumlu sonuç almanıza yardımcı olacak birkaç ipucu var. İş görüşmesinde söylemeniz gerekenler neler? İş görüşmesinde neleri söylememek gerekir?

İş görüşmesinde bunları mutlaka söyleyin

- Şirketi iyi bildiğinizi belirtin: İş görüşmesine gitmeden önce şirket ile ilgili detaylı olarak araştırma yapın. Şirketin sosyal medya hesaplarını inceleyin. Varsa basılı yayınlarına ve makalelerine göz atın. Şirket faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olun. Görüşme sırasında mutlaka şirket ile ilgili bildikleriniz sorulacak. Bu yüzden şirketin hem geçmişte neler yaptığını hem de güncel aktiviteleri hakkında bilgi sahibi olmanız, insan kaynakları uzmanları tarafından olumlu olarak değerlendirilecek.

Haberin Devamı

- Tecrübelerinizi eksiksiz ve detaylı olarak anlatın: İş görüşmelerinde kaçınılmaz olarak karşınıza çıkacak olan sorulardan biri tecrübeleriniz hakkında olacak. Bu soru yeteneklerinizi anlatmak ve işi yapabileceğinize dair karşınızdakini ikna etmek için en önemli fırsatlardan biri. Eğer önceden başka bir yerde çalıştıysanız, eski işiniz ile ilgili başarı öykülerinizi anlatın. Bu yeni işinizde de başarılı olacağınıza dair olan inancı artıracak.

- Hedeflerinizi paylaşın: Şirket ile ilgili planladığınız kariyer hedeflerini mutlaka iş görüşmesinde anlatın. Bunun yanı sıra mesleki açıdan kendinizi geliştirmeye yönelik planlarınız veya katılmak istediğiniz eğitim ve sertifika programları varsa onlardan da bahsedin. Onlarla uzun süre işbirliği içinde olma isteğinizin yanı sıra gelişime ve yeni şeyler öğrenmeye açık olduğunuz düşünülecek.

Haberin Devamı

- Takım çalışmasına uyum sağlayabileceğinizi gösterin: İşverenlerin en çok önem verdiği konuların başında takım çalışması geliyor. Gittiğiniz bir iş görüşmesine takım çalışmasına uygun çalışabileceğinizi göstermek artı puan kazandıracak. Bunun yanı sıra bireysel olarak çalışmanız gereken durumlarda da verimli olacağınızı belirtmeyi unutmayın. Eğer iş tecrübeniz varsa daha önce çalıştığınız yerlerdeki çalışma şekliniz hakkında ipuçları verin.

- Motivasyonunuzdan bahsedin, olumlu olun: İş görüşmesine yeterince motive olmuş şekilde gitmeye özen gösterin. Görüşme sırasında motivasyonunuz ve pozitif enerjiniz, verimli bir çalışan olacağınıza dair ipuçları verecek. Yüksek motivasyonunuz ve olumlu enerjiniz ile daha rahat bir görüşme olmasını sağlamakla birlikte, hakkınızda olumlu izlenim edinmelerine yardımcı olacaksınız.

Bunları iş görüşmesinde sakın söylemeyin!

Zeynep BALİÇ