Kariyer İş görüşmesinde bunları yapan yandı!

İş görüşmesinde bunları yapan yandı!

25.12.2012 - 15:24 | Son Güncellenme:

İş görüşmesinde yakınından bile geçmemeniz gereken sorular veya cevaplar vardır. İşte ağızdan çıktı mı bir çuval inciri berbat edebilen cümleler…

İş görüşmesinde bunları yapan yandı

1. İş görüşmesine asla geç kalmayın ve kapıyı “Geç kaldığım için üzgünüm” diye açmayın. Zamanında gelmek altın kuraldır.

2. Şirketin yıllık izin zamanını ve hasta izinleri konusunda ağzınızı açmayın. Sürekli hasta olacakmış hissi yaratmak eksi puandır.

3. İş görüşmesinde asla özel telefon konuşması yapmayın.

Haberin Devamı

Kariyerinizi kendi ellerinizle şekillendirin... Tıklayın!

4. Kariyer hedefiniz sorulduğunda görüştüğünüz şirkette çalışacağınız gibi gafil bir cevap vermeyin. Hangi pozisyonda ne tür bir iş yapmak istediğinizden bahsedin.

5. Eski işvereniniz hakkında asla kötü konuşmayın. Bu tür söylemler hem sizin profesyonel olmadığınızı hem de dedikoducu bir karakteriniz olduğunu gösterir.

6. Görüşmeye gideceğiniz şirketi araştırmamış bile olsanız ; “Aa! Sizin böyle bir hizmetiniz olduğunu bilmiyordum, ben sizi sadece reklam ajansı sanıyordum,” gibi cümleler kaybetmenizi garantileyebilir.

7. Ortam ne kadar rahat olursa olsun asla konuşmadaki ciddiyetinizi kaybetmeyin.

8. Görüşme esnasında belirli bir jargona kaymamaya özen gösterin. İşin uzmanıyla değil İK yetkilisiyle görüştüğünüzde işinizle ilgili terimlerden kaçının.