Kariyer İş görüşmesinde ne renk giyilir?

İş görüşmesinde ne renk giyilir?

11.09.2017 - 17:31 | Son Güncellenme:

İş görüşmesinin olumlu sonuçlanması birçok nedene bağlı ve ilk izlenim oldukça önemli. Peki ilk izlenimin en önemli kısmı olan kıyafet seçiminiz nasıl olmalı? İş görüşmesine giderken hangi rengi tercih etmelisiniz?

İş görüşmesinde ne renk giyilir

Özgeçmişiniz ve taşıdığınız özellikler kadar görüşmesindeki görüntünüz de insan kaynakları uzmanları için önem taşıyor. İş görüşmesine giderken nasıl giyinilmesi gerektiğine dair yazılı bir kural yok ancak belli başlı ipuçları sayesinde özellikle hangi renk kıyafeti seçmeniz gerektiğine dair fikir edinmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Mavi
En risksiz renklerden biri olarak öne çıkan mavi aslında sizin güvenilir biri olduğunuz imajını oluşturur. Aynı zamanda mavi yaratıcılığı da teşvik eder. Bu yüzden mavi ve tonları kıyafetlerin iş görüşmesine giderken tercih edilmesi öneriliyor. Kadınlar bluz veya elbise, erkekler de gömlek veya ceket seçimini rahatlıkla maviden yana kullanabilir.

Kırmızı
Eğer cesur ve iddialı bir görünüme kavuşmak istiyorsanız kırmızı tercih edilebilir bir renk. Ancak kırmızı sizin aynı zamanda otoriter, asi ve kapalı fikirli olduğunuzu da düşündürebilir. Normalde iş görüşmesine giderken kırmızı renk kıyafet seçmek tavsiye edilmiyor ancak cesur görünmenin avantaj sağlayacağı bir alan için görüşmeye gidecekseniz, kırmızı kullanılabilir.

Haberin Devamı

Siyah
İş görüşmesine giderken en çok tercih edilen renklerin başında siyah geliyor. Müdürlük veya yöneticilik gibi lider pozisyonlar için görüşmeye gideceksiniz siyah rengi tercih edebilirsiniz. Bu aynı zamanda özgüveni de artırıyor. Ancak daha düşük pozisyonlarda bir görev için görüşmeye gidiyorsanız siyah fazla iddialı bulunabilir. Eğer illa siyah rengi tercih etmek istiyorsanız da kombine mutlaka başka bir renk daha ekleyin.

Kahverengi
Direkt olarak negatif bir algıya neden olmasa da kahverenginin tek renk olarak seçilmesi tavsiye edilmiyor. Sizi olduğunuzdan daha yaşlı, eski kafalı ve demode gösterme ihtimali çok fazla. Riske girmek istemiyorsanız kahverengini tercih etmeyin. Ancak modern parçalar ve farklı renkler ve aksesuarlar ile kombinlenirse daha modern bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Gri
Eğer mantığıyla hareket eden ve analitik düşünen biri gibi görünmek istiyorsanız griyi tercih edin. Gri en risksiz renklerden biri. Bunun yanı sıra kişiliğinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız, tarzınıza uygun aksesuarlarla kombin yapabilirsiniz.

Beyaz
Beyaz her zaman temiz bir sayfa algısı oluşturur. Ayrıca düzenli çalışan ve detaylara önem veren biri olduğunuz düşünülür. Sadece beyazı tercih etmek fazla iddialı görünebilir ancak farklı renk seçenekleriyle kombini zenginleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mor
Yaratıcılığınızı ön plana çıkarmanız gereken bir iş görüşmesine gidiyorsanız, öncelikle tercih edebileceğiniz renklerin başında mor geliyor. Genelde iş görüşmeleri için mor renk önerilmiyor, ancak sanatsal ve yaratıcı olduğunuzu vurgulamak için mor rengi kullanabilirsiniz.

Zeynep BALİÇ