Kariyer John Collison: Elon Musk'ın da desteklediği dünyanın en genç zengini

John Collison: Elon Musk'ın da desteklediği dünyanın en genç zengini

21.11.2017 - 14:10 | Son Güncellenme:

Bir ödeme sağlayıcısı uygulaması olan Stripe'ın kurucusu John Collison, Forbes dergisine göre 1,1 milyar dolar şirket hissesi ve 9 milyar dolarlık şirket değeri ile dünyanın en genç zenginleri arasında bulunuyor.

John Collison: Elon Muskın da desteklediği dünyanın en genç zengini

Harvard'ı yarıda bıraktı

Haberin Devamı

Bir kalıp olarak kullanılan 'self-made milyoner' yani kendi imkanlarıyla sıfırdan zengin olan girişimcilerden biri olan Collison, Stripe uygulamasını kardeşi Patrick ile beraber geliştirdi. İrlanda'nın Tipperary adlı yaklaşık 4 bin nüfuslu küçük bir köyünde doğan iki kardeş de üniversiteyi yarıda bırakarak kendi uygulamaları olan Stripe'ı geliştirmeye odaklandı. John, Harvard'ı; Patrick ise Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)'nü yarıda bıraktı.

İki kardeş Stripe'ın haricinde küçük şirketlerin Ebay'de daha kolay ticaret yapmalarını sağlayan Auctomatic adlı yazılımlarını da 2008 yılında 5 milyon dolara sattı. Dünyanın en genç milyarderleri listesinde John Collison'u Snapchat'in ortağı Evan Spiegel ve John'un kardeşi Patrick takip ediyor.

Haberin Devamı

Elon Musk ve Peter Thiel destekledi

Stripe, henüz bugünkü kadar yaygınlaşmamışken Tesla Motors ve PayPal'ın kurucusu Elon Musk ve PayPal'ın diğer kurucu ortağı Peter Thiel tarafından gelecek vaat ettiği öngörülerek maddi olarak desteklendi. Şu anda ise dünya genelinde 750 çalışanı var ve kurucuları dünyanın en genç zenginleri.