Kariyer Maaşa değil geleceğe bakın!

Maaşa değil geleceğe bakın!

27.05.2013 - 10:49 | Son Güncellenme:

Kariyer planlamanızı yaparken ilk etapta maaş endeksli haraket etmeniz, geleceğiniz için çok riskli bir tercih olabilir.

Maaşa değil geleceğe bakın

İş hayatında kariyerinizi geliştirmeye yönelik bir yol çizmek istiyorsanız, iş seçiminize çok dikkat etmelisiniz. Örneğin çalışacağınız işin maaşı çok iyi ama ilerleme potansiyeli yok. Diğer tarafta ise maaşı düşük fakat ilerleme şansınızın yüksek olduğu bir seçenek var. İşte bu noktada tercihiniz hem kariyer gelişiminizi hem de hayatınızı etkileyecek.

Fazla para teklif edilen iş sizin tek odak noktanız olmamalı. Zaten size teklif edilen ücretlerin çok daha fazlasını, mesleğinizde tecrübe edindikçe kazanma imkanınız mümkün.

Haberin Devamı

Geleceği parlak bir kariyer elde etmek için tıklayın..

İş hayatında başarılı olmuş insanların özgeçmişlerine baktığımızda, dikkat çeken en önemli nokta hep ileriye dönük planlamalarının olması. Bu tarzı kendisine yol edinmiş insanların hayat hikayelerinde hep aynı noktayı görmeniz mümkün. İşte bu özellik sizinde kariyer planlamanız için en büyük ölçü ve örnek.

Tercihleri yaparken alacağınız maaştan çok, yapacağınız işi ve kendi potansiyelinizi göz önünde bulundurun. Aynı ücret ile senelerce çalışmaktansa daha az maaşla ilerlemeyi tercih etmeniz, sizi yerinizde saymaktan kurtaracaktır.