Kariyer MAC Academy’den mezun olanların işi hazır

MAC Academy’den mezun olanların işi hazır

22.09.2008 - 22:03 | Son Güncellenme:

Spor merkezi MAC’lerin sayısını artırmaya hazırlanan MARS Entertainment Group, MAC Fitness Academy’de nitelikli çalışanlar yetiştiriyor

MAC Academy’den mezun olanların işi hazır

Sporun, sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğu daha iyi kavranınca spor merkezlerinin sayısı da artış gösterdi. Buna paralel mesleki yeterliliğe sahip çalışan bulma sıkıntısı spor merkezlerini sardığında bazı kurumlar için çözüm, kendi akademilerini kurmaktan geçer oldu. Tabii kurumun kendi kültürüne ve standartlarına uygun çalışan yetiştirme fikri de akademilere farklı bir önem kazandırıyor. MARS Entertainment Group da, MAC Fitness Academy’yi kurarak bu yolu seçenlerden. Akademinin kuruluş gayesi, spor merkezi MAC’in (MARS Athletic Club) standartlarına uygun ‘fitness coach’lar yetiştirmek.

Haberin Devamı

Zira MARS Entertainment Group CEO’su Muzaffer Yıldırım, MAC çalışanlarında aradıkları özelliklerin, üniversitede alınan standart eğitimden ve daha önceki iş deneyimlerinden edinilenlerin yanı sıra, bir MAC Fitness Coach’ta olması gereken özel yetkinlikler olduğunu söylüyor. MARS Entertainment Group’un bu özel yetkinliklere ulaşmak için eğitim programlarına ayırdığı bütçe de dikkat çekici: 300 bin dolar.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

MAC Academy’den mezun olanların işi hazır
MARS Entertainment Group, toplam 20 milyon dolarlık bir yatırım yaparak MAC’lerin sayısını artıracak; İstanbul’da Kanyon’dan sonra Gmall Maçka, Bebeköy’de, Ankara’da Panora’da açılacak. Bu yeni işletmelerde sadece ‘fitness’la ilgili 100 kişilik bir ekibe ihtiyaç duyulacak. Yıldırım, ekibin MAC Fitness Academy’den mezun olanlar arasından oluşturulacağını söylüyor.

Haberin Devamı

MAC Fitness Academy’den mezun olup da MAC’te kariyer fırsatı edinmek için spor yüksekokullarından mezun ve profesyonel spor geçmişine sahip olmak şart. Ancak sporu yaşam tarzı olarak benimseyen ve profesyonel kariyerini bu alanda gerçekleştirmek isteyen, çevresine ilham verebilen, sonuç odaklı ve sabırlı adaylar tercih ediliyor.

MAC’lerin sayısı 12’ye çıkacak

Önümüzdeki 5 yıl içinde MAC’lerin sayısının on ikiye çıkarılması planlanıyor. Muzaffer Yıldırım aslında MAC aracılığıyla spora olan tutkusunu ve standartları yükseltme isteğini gerçeğe taşımış. Yıldırım, “Spor yapmak ortağım (Menderes Utku) ve benim için bir tutkudan öte hayat tarzımız. Şirketi ilk kurduğumuz günden beri kendi yerimizde spor yapmak arzusundaydık ve nihayet geçtiğimiz yıl bu hayalimizi Mart ayında MAC Kanyon’un açılmasıyla gerçekleştirdik ve istedik ki spor yapmaktan keyif aldığımız mekânları paylaşalım ve bu alandaki standartları yükseltelim” diyor.