Kariyer Mouse hastalığına kalıcı çözüm

Mouse hastalığına kalıcı çözüm

08.09.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Mikrocerrahi ve ameliyatlarla giderilmeye çalışılan ancak tekrarlama ihtimali olan ofis hastalıklarının ilaç ve cerrahi yöntemlerin dışında doğal ve kalıcı tedavi yöntemiyle iyileşmesi mümkün.

Mouse hastalığına kalıcı çözüm

İş hayatında bilgisayar başında geçen uzun saatler sonucu çalışanlar ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabiliyor. Sürekli, aynı şekilde yapılan hareketler elde, bilekte ve dirseklerde önemli sağlık sorunlarına neden oluyor. Günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçirmek zorunda olan ve mouse kullananların kaslarına orantısız yük biniyor.

Haberin Devamı

El, bilek ve omuzlarda ağrı, sinir sıkışması, uyuşma gibi belirtiler dikkate alınmadığında Karpal tünel sendromu, tenisçi dirseği, omuzlarda kireçlenmeler gibi daha ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bilgisayar başında çalışanları olumsuz etkileyen iş hastalıklarının başında gelen mouse hastalığından ağrı kesiciler ile kurtulmak mümkün olmuyor.

Mouse hastalığını önlemek için ne yapmak gerekir?
Aynı pozisyonda 20 dakikadan fazla durulmasını sakıncalı bulan uzmanlara göre, 20 dakikada bir yaklaşık olarak 2 dakika işe ara vermek veya başka şeylerle ilgilenmek gerekiyor. Gün boyu masa başı çalışanlarda hareketsiz kaldıkları için aynı zamanda duruş bozukluklarına çok sık rastlanıyor. Bunu engellemek için uzun süre oturmaktan kaçınmak gerekiyor. Gün içinde dairesel egzersizler ile eklemleri rahatlatmak önemli. Ayrıca bilgisayarda çalışırken bilek ve dirseğin altına yumuşak padler koyulması tavsiye ediliyor.

Mouse hastalığı nasıl tedavi ediliyor?
Tedavisi için mikrocerrahi ve ameliyat gereken ancak rutin tempo devam ettiği süre boyunca tekrar görülme olasılığı bir hayli fazla olan mouse hastalığı için ağrıya neden olan hasarlı dokuları, vücudun kendini iyileştirme mekanizmasını harekete geçiren kalıcı ve doğal yöntemlerle iyileştirmek de bir çözüm yolu olabiliyor. Proloterapi ile hasarlı dokuya enjekte edilen sıvı, vücudun o bölgesindeki tamir hücrelerini aktif hale getiriyor ve vücudun kendini onarma ve iyileştirme sistemi devreye giriyor. Böylece doğal bir tedavi yöntemi uygulama şansı oluyor.

Haberin Devamı

Proloterapi nedir?
Zayıflamış, yıpranmış ve hasar görmüş tendonlara, eklemlere proliferatif(doku-hücre yenileyici) ve irritan(tahriş edici) solüsyonların enjeksiyonu ile bu zarar görmüş dokuların yenilenmesi ve eski kuvvetine kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemi. En sık eklem gevşeklikleri, baş ve boyun ağrıları, tenisçi ve golfçü dirseği, karpal tünel sendromu gibi hastalıkların tedavisinde uygulanıyor.

Zeynep BALİÇ