Kariyer O bir gurur kaynağı...

O bir gurur kaynağı...

24.08.2017 - 10:35 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ilk kadın güreş şampiyonu Yasemin Adar kimdir? Başarı hikayesini mercek altına aldık.

O bir gurur kaynağı...

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonun final mücadelesinde Yasemin Adar, Belarus'lu rakibi Vasilisa Marzaliuk'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu ve bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Zorlu geçen karşılaşmada 2-0 öne geçen Adar, hemen ardından rakibinden gelen 4 puanı engelleyemedi. Maça 4-2 geriden devam ederken, 2 puan kazanarak rakibiyle arasındaki farkı kapatıp eşit sayıya gelen Yasemin Adar, rakibinin itirazının reddedilmesiyle 1 puanı daha hanesine ekleyerek maçı 5-4 önde tamamladı. Böylece Türkiye'ye güreşte altın madalyayı getiren ilk kadın sporcu olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

1991 yılında Balıkesir'de dünyaya gelen Yasemin Adar'ın güreşe meraklı bir aileden geldiği biliniyor. Spor hayatına gülle ve atletizmle başlıyor, sonrasında güreş sporuna yöneliyor. Öğrenimini Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda tamamlıyor. Bir yandan beden eğitimi öğretmenliği yaparken, profesyonel güreş kariyerini de sürdürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

2016 yılının Mart ayında Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 75 kiloda, Rus rakibini 7-0 yenerek, altın madalyayı kazanan ilk kadın sporcu olarak tarihe geçiyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalyayı ikinci kez kazanarak, ülkemizi gururlandırıyor.

Maçın ardından çok mutlu olduğunu belirten milli sporcu, dünya şampiyonu olarak tarih yazdığı için gururlu olduğunu söylüyor. Hedefinin olimpiyatlar olduğunu sözlerine ekleyen Adar, olimpiyatlarda da altın madalya alarak bir kez daha tarih yazmaya hazır olduğunu belirtiyor.