Kariyer Pazartesi sendromu CV hazırlattırıyor

Pazartesi sendromu CV hazırlattırıyor

23.09.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Online CV hazırlama aracı Cvlogin, kısa sürede doldurulan binlerce CV ile iş arayanlardan büyük ilgi görüyor.

Pazartesi sendromu CV hazırlattırıyor

2 ay gibi kısa bir sürede 40.000’den fazla CV oluşturulan Cvlogin,iş başvurusu için CV hazırlayanların durumunu ve hazırlanan CV’lerdeki ilginç özellikleri hazırladığı infografikle paylaştı. İnfografiğe göre en çok CV oluşturulan gün Pazartesi ve CV hazırlayanların çoğu erkek. Her yaş grubundan CV hazırlayanlar olmakla beraber 18-34 yaş arası kişiler daha fazla CV hazırlıyor. Doğuda CV hazırlanan tek il Gaziantep olurken, en az CV hazırlayanlar ilkokul mezunları ile doktora yapmış olanlar.

Haberin Devamı

Pazartesi ilk işimiz iş aramak
CV hazırlamak için en çok tercih edilen gün Pazartesi. Cvlogin üzerinden online CV hazırlayanlar, en çok pazartesi günü CV hazırlıyor. CV yazmak için en çok haftanın ilk iş gününün tercih edilmesi, pazartesi sendromunun insanları yeni bir iş olasılığını düşünerek bu konuda birşeyler yapmaya daha çok yönelttiğinin en açık kanıtı niteliğinde.

En çok kimler iş arıyor?
İş başvurusu yapmak amacıyla online CV hazırlayanların %67’si erkek, %33’ü kadın oldu. Gençlerin CV hazırlama oranı orta yaş ve üzerine göre daha yüksek. En fazla CV hazırlayanlar yüzde 42,39 ile 18-24 yaş grubu. 35 yaş ve üzerinde ise CV hazırlama oranı %12’lere düşüyor. İş arayanlar arasında en çok CV oluşturanlar üniversite mezunları olurken, en az cv hazırlayanlar ilkokul mezunları ile doktora yapmış olanlar.

Haberin Devamı

CV hazırlamak 13 dakika
Facebook ve Linkedin hesaplarından bilgilerin aktarılarak, daha kısa sürede, zaten mevcut olan bilgilerini kolayca aktararak da cv oluşturulabilen Cvlogin’de kullanıcıların yüzde 25’i bu aktarım kolaylığından yararlandı. Yararlananların da yüzde 11,8’i Facebook, yüzde 13,2’si Linkedin’i seçtiler. Aktarım yapmadan dahi cvlogin.com öyle pratik ki, bir CV’nin ortalama hazırlanma süresi ortalama 13 dakika oldu.

En az 3 ek dosya
Cvlogin’de online CV hazırlayanlar sertifika, diploma, kendi hazırladığınız CV gibi dokümanları da CV’nize ekleyebiliyorlar. Cvlogin üzerinden hazırlanan CV’lerde her CV’ye ortalama 3 ek belge eklendi. Hazırlanan CV’lerin %98,5’unda bir e-posta adresi mevcut. Hazırlanan CV’lerin yarısından fazlasında (%50,89) mutlaka bir fotoğraf bulunuyor.

Doğunun incisi: Gaziantep
En çok CV oluşturulan şehirlerin başında İstanbul yer alıyor. İstanbul’a en yakın CV hazırlanma oranı sırasıyla Ankara, İzmir ve Bursa’da. Adana’nın doğusunda ise online CV hazırlanan tek ilimiz ise Gaziantep oldu.

Cvlogin hakkında:
Cvlogin.com, nitelikli, göze hitap eden, kolay okunan ve profesyonel iş hayatına uygun CV’ler hazırlamayı kolaylaştırmak için kuruldu. CV yazan herkesin karşılaştığı iyi şablon bulma, dosya ekleme, kullanılacak fonta karar verme, farklı programlarda da düzgün gözükmesini sağlamak gibi birçok problemi ortadan kaldıran bir çözüm olarak yayın hayatına başladı.Cvlogin.com ile şık ve profesyonel CV’ler, internetten ücretsiz olarak sadece birkaç dakikada oluşturulup, PDF formatında indirilebiliyor veya CV’ye özel bir link ile şifreli veya açık olarak paylaşılabiliyor. Facebook veya Linkedin profillerinden CV için uygun bilgiler otomatik olarak da aktarılabiliyor.