Kariyer Profesyonel bir LinkedIn profili için yapılması gerekenler

Profesyonel bir LinkedIn profili için yapılması gerekenler

08.12.2017 - 15:26 | Son Güncellenme:

LinkedIn artık profesyonel iş yaşamının önemli bir parçası. İş hayatındaki bağlantıları yönetmek ve yeni kariyer fırsatları yakalamak için LinkedIn aktif ve profesyonel kullanmak gerekiyor. Peki LinkedIn'de nasıl daha profesyonel bir görünüm yakalanır?

Profesyonel bir LinkedIn profili için yapılması gerekenler

1- Eğitimleri ve tecrübeleri detaylandırmak

Haberin Devamı

LinkedIn'in profil düzenleme kısmında Pozisyon Ekle komutuyla düzenlenebilen önceden çalışılmış ve mevcut çalışılan pozisyonlar, çalışma geçmişinizi yansıtmak açısından önemlidir. Profilinizi inceleyen kişi Tümünü Göster seçeneğine basmadan profilinizde güncel pozisyonunuzu ve çalıştığınız son üç pozisyonu görebilir.

Önceden çalıştığınız ve varsa mevcut çalışıyor olduğunuz pozisyonlar için kısa ama net bilgiler verin. İlgili olduğunuz ya da çalıştığınız alanlarla ilgili anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin. Eğiitm Ekle butonuyla da eğitim bilgilerinizi güncelden eskiye doğru yazın.

2- Profesyonel görseller kullanmak

Gerek size ait profil fotoğrafınız gerek kullanacağınız grafikler kaliteli ve uygun olmalı. İnsanlarda iyi bir ilk intiba bırakmak için profesyonel ve sıcak bir profil fotoğrafı koymanız gerekir.

Haberin Devamı

Profil fotoğrafınızın gizliliğini ayarlayarak isterseniz yalnızca bağlantılarınızın isterseniz herkesin görmesini sağlayabilirsiniz.

3- Unvan yazmak

Profilinizde çalıştığınız şirket ve isminizin yanı sıra hangi pozisyonda çalıştığınız ve unvanınız da yazmalı. Spesifik aramalarda çıkmak için ve ilgili pozisyonda çalışan kişileri görmek isteyen bir işverenin sizi görmesi için unvanınızı eklemelisiniz.

4- Yetenek onayları almak

İş çevrenizden, eklediğiniz yetenekleriniz onaylamalarını isteyebilirsiniz. Böylece profiliniz daha güçlü, yetenekleriniz birçok kişi tarafından teyit aldığı için daha inandırıcı görünecektir.

5- İnternet sitesi veya blog adresi eklemek

Eğer varsa web sitenizi veya blogunuzu paylaşabilirsiniz. İnsanları sizin hakkınızda daha geniş bilgiler bulacakları bir siteye yönlendirmek avantajdır. Bunu bir portföy paylaşımı gibi düşünmelisiniz.