Kariyer Tecrübe paylaşım platformu; Gelecekdaha.net

Tecrübe paylaşım platformu; Gelecekdaha.net

09.11.2008 - 19:37 | Son Güncellenme:

Gelecekdaha.net sitesi, profesyonel hayatlarını şekillendirmeye çalışan gençlere, hayal ettikleri iş dalıyla ilgili gerçek bilgileri profesyonellerinden dinleme fırsatı sunuyor

Tecrübe paylaşım platformu; Gelecekdaha.net

Türkiye’de çalışanların çoğu eğitimlerini ve mesleklerini sorguluyor. Yanlış yönlendirmeler sonucu istemediği bir alandan mezun olan gençlerin işlerinde ne kadar mutsuz olduklarına ilişkin araştırmalar yapılıyor, çözüm önerileri sunuluyor. Ama bu sorun hâlâ gençlerin geleceğini tehdit ediyor. Bu tehdidin farkında olup harekete geçen Mikado Danışmanlık, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), British Council ve Strateji Parkı şirketinin desteğiyle Gelecekdaha.net adıyla tecrübe paylaşım sitesi kurdu. Sitenin amacı, kariyer hedeflerine ulaşmış insanların yönlendirmesiyle gençlere kariyer planını yaparken destek olmak. Peki nasıl?

Haberin Devamı

Sitede öğrencilere sunulan pek çok hizmet var. Video bölümü bunlardan biri. Bu bölümde girişimcilik hikâyesi olan ve alanında önemli başarılara imza atmış önemli isimlerin öyküleri gençlerle paylaşılıyor. Sitede ayrıca üniversite öğrencileri, e-mentorluk modülüyle açılan konuşma odalarında yüz yüze görüşme fırsatı bulamayacakları uluslararası çapta önemli işinsanları ve girişimcilerle online olarak buluşma ve sorularını yöneltme fırsatı buluyor.
Projenin yaratıcısı Mikado Danışmanlık’ın Kurucu Yöneticisi Serra Tizin, kişisel ve profesyonel olarak kendini geliştirmek isteyen herkesin bu sitede çok şey bulacağını söylüyor:
“Sitede girişimcilik hikâyelerinin anlatıldığı bir bölüm var. Bunun yanı sıra anlaşmalı üniversitelerimizin öğrencilerine e-mentorluk hizmeti veriyoruz. ”

Haberin Devamı

Site yakın zamanda videolar ve konuşma odaları yanı sıra, video konferans, online ve interaktif eğitimler, simülasyon oyunlarıyla bir adım daha öteye gitmeye hazırlanıyor. Haziran sonu test sürecinde aktive edilen sitenin e-mentorluk hizmetinden Dicle, Eskişehir Anadolu ve Koç Üniversitesi’nden 400 kadar öğrenci faydalanıyor. Sitede 55 kadar mentor çalışıyor. Video bölümünden ise isteyen herkes yararlanabiliyor. Siteyi bugüne kadar 2 bin kişi ziyaret etmiş.