Kariyer Terfi almanızı garantileyen yöntemler nelerdir?

Terfi almanızı garantileyen yöntemler nelerdir?

23.08.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Çalıştığınız iş yerinde terfi bekliyor, ancak bir türlü sonuç elde edemiyorsunuz. Nedenlerini hiç düşündünüz mü?

Terfi almanızı garantileyen yöntemler nelerdir

Uzun süredir aynı yerinde çalışıyorsonuz ancak işinizin gerektirdiği terfiyi alamıyorsunuz. Görünürde üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyor olabilirsiniz. Başarılı bir çalışan profili çizebilirsiniz ancak burada dikkat etmeniz gereken konu, bu başarılarınızın sadece siz mi farkındasınız? Yoksa ısrarla sizi görmezden gelen bir patronla mı karşı karşıya kaldınız?

Haberin Devamı

Başarılarınızı paylaşmaktan çekinmeyin
Çok çalışıyor olabilirsiniz. Hatta sizden beklendiğinden de fazla! Ancak bunun sizin dışınızdakiler tarafından fark edildiğinden emin olmanız gerek. Mütevazi olmak oldukça önemli, ancak bunun ölçüsünü ayarlamakta fayda var. Mütevazi olmak adına yaptığınız işleri saklamayın. Aktif olun ve dozunu arttırmadan yaptığınız işleri paylaşın. Özellikle de patronunuzla!

Hedefleriniz için bir başarı listeniz olsun
Size verilen her görevin altına başarıyla imza attığınızı düşünelim. Yapmış olduğunuz ve yapacağınız çalışmalarınız için bir başarı hedef listesi hazırlayın. Hem zaman içinde kaydettiğiniz gelişmeleri bu liste aracılığı ile görebilir hem de gerçekleştirmek istediğiniz hedefler gözünüzün önünde duracağı için, ihtiyaç duyduğunuz anlarda motivasyonunuzu kuvvetlendirebilirsiniz. Gerektiği durumlarda patronunuzdan aldığınız geri dönüşleri de bu listeye ekleyebilirsiniz. Zam istemek için patronun karşısına çıktığınızda elinizdeki bu önemli notlar size yardımcı olacak. Talep ettiğinizin yanı sıra, o güne kadar ortaya koyduğunuz tüm başarılı işler de somut olarak değer kazanacak.

Haberin Devamı

Vizyonunuzu belirleyin ve kariyer beklentinizi açıkça dile getirin
İş aralarındaki günlük sohbetlerde veya özellikle sorulması dahilinde ileriye dönük kariyer hedeflerinizden ve kariyer planlamanızdan bahsedin. Çalıştığınız şirkette yönetici dahi olmak isteseniz bunu söylemekten çekinmeyin. Bu düşündüğünüz gibi olumsuz etki bırakmayacak. Aksine günü kurtarma peşinde olmadığınız ve uzun vadede kariyer planlaması yaptığınız düşünülecek. Kendinizi şu an bulunduğunuzdan daha üst bir konum için hazır hissediyorsanız bunu da mutlaka dile getirin.

Kriz anlarını fırsata çevirin
Şirket içinde oldukça iyi çalışıyorsunuz ve her şey sizin için yolunda gidiyor gibi görünüyor. Şirketin kısa süreli de olsa yaşayabileceği sıkıntılı dönemleri düşünelim. Bu, elinizi taşın altına sokmak için en iyi fırsatlardan biri. Her zaman olduğundan daha fazla sorumluluk alarak çalışın. Gerektiği anlarda çözüm önerileri için aktif rol oynayın. Eğer o an yaşanan krizi kısa veya uzun vadede sonuca ulaştıracak çözüm yöntemleriniz varsa, bunları mutlaka ekibinizle paylaşın.

Haberin Devamı

Değişime açık olun
Çalıştığınız yerin veya yaptığınız işin gerektirdikleri zaman içinde çeşitli nedenlerle değişiklik gösterebilir. Örneğin patronlarınız çalıştığınız birimi değiştirmek isteyebilir. Bulunduğunuz alanda geçirdiğiniz zaman arttıkça arkadaşlık ilişkilerinizin gelişeceği bir gerçek. Ancak bu durumun iş hayatınızı doğrudan etkilemesine izin vermeyin. Yalnızca iyi bir çalışma ortamınızın olması, size sunulan çeşitli teklifleri reddetmenize neden olmasın. İş yaşamınızda yeniliklere açık olup olmadığınız böylece ortaya çıkacak. Olumsuz yanıt vermeniz halinde bu durum patronlarınız tarafından terfi değerlendirmesi yapılırken hanenize eksi olarak yazılacak en önemli etkenlerden biri olarak karşınıza çıkacak.

Patronunuzla nasıl iletişim kuracağınızı bilin
Hangi konumda olursanız olun, iş hayatınız boyunca patronlarınızla iyi ilişkiler içinde olmaya gayret edin. Yine de samimiyetin ölçüsünü ayarlarken dikkatli olmakta fayda var. Ancak iyi bir iletişiminiz olursa beklediğiniz terfi için siz onların kapısını çalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haber - Zeynep BALİÇ

Yazarlar