Kariyer Türk şirketlerinin açık pozisyon riski yok

Türk şirketlerinin açık pozisyon riski yok

19.03.2015 - 11:13 | Son Güncellenme:

Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği (BİLMED) İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'yi Grand Hyatt Taksim otelinde yemekli bir söyleşide ağırladı .

Türk şirketlerinin açık pozisyon riski yok

Açılış konuşmasını BİLMED Başkanı Sinan Öncel yaptığı toplantıya çok sayıda Bilkent mezunu katıldı. Sinan Öncel konuşmasında BİLMED'in mezunlar arasındaki dayanışma ve işbirliğini geliştirmek için daha önce de yaptığı Network toplantılarının önemini vurguladı ve bu şekilde bu yöndeki toplantıların devam edeceğini ekledi.

Haberin Devamı

Ersin Özince'nin Değişen Eko-politik Dengeler Işığında Türk Bankacılık Sisteminin Geleceği konulu konuşması ile başlayan etkinlik Bilkent mezunlarının karşılıklı soru ve katkıları üzerinden yemek sırasında da devam etti. Özince'nin Türk bankacılık tarihini değerlendirdiği konuşmasında kriz sırasında ulusal bankaların varlığının önemini vurguladı. Ayrıca Özince kurumsallık ve bilanço büyüklüklerinin hem bankacılık hem de sigortacılık sektörlerinin sürekliliği için bir gereksinim olduğunu belirtti. Mezunların kur riski ve güncel gelişmeler üzerine sordukları soruları "Bugün için reel sektörün kur riski bulunmadığını düşündüğünü ve bunun temelinde bankacılık ve reel sektörlerin borç çevirme oranlarının yüksek olması ve kısa vadeli borç yükünün düşük olmasının olduğunu" söyledi.