Kariyer Türkiye-Fransa diyaloğu için akademik köprü

Türkiye-Fransa diyaloğu için akademik köprü

01.09.2008 - 22:10 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Institut d’Etudes Politiques de Paris (Sciences PO) ve Institut Français d’Etudes Anatoliennes (IFEA) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘INTERACT: AB-Fransa-Türkiye Üniversite Diyaloğu’ başlıklı proje başladı.

Türkiye-Fransa diyaloğu için akademik köprü

Fransa ve Türkiye kamuoyunun birbirine karşı önyargılarını kırmak amacıyla oluşturulan proje, Kasım 2009’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Proje sosyal diyalog, karşılıklı tartışma ve geliştirilmiş ortak araştırma kapasitesine yönelik kapsamlı bir akademik ortaklık niyetinin önemli bir bölümünü teşkil ediyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi adına proje, AB Enstitüsü’nün Fransa Çalışmaları Birimi faaliyetlerini zenginleştirirken, Science PO için de bünyesindeki Türkiye Araştırmaları Kürsü’sünün çalışmalarını çeşitlendirmek amacına katkıda bulunacak.

‘INTERACT: AB-Fransa-Türkiye Üniversite Diyaloğu’ projesi süresince ortaklar, Fransa ve Türkiye arasında sosyal bağlılık ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacak.

Türkiye, Fransa ve Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasındaki temas, karşılıklı deneyim ve ortak değerlerin daha iyi anlaşılmasını hedefleyen projenin sonunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Sciences PO arasında kalıcı kurumsal ortaklıklar sağlanması da amaçlanıyor.

Haberin Devamı

FAALİYETLER

 Proje faaliyetleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde ‘AB ve Fransa: Politika, Toplum ve Kültür’ başlıklı ders programı açılması, tematik ve farkındalık yaratma konferansları, akademisyen ve doktora öğrencilerinin katılımıyla farklı akademik ortaklık programları, sivil toplum kuruluşları arasında kapasite geliştirme çalışmaları ile eski sanayi bölgelerini yeni ekonomiye uyumlandırma süreçlerini ele alan araştırma ve final derleme kitapları da bulunuyor.