Kariyer Türkiye’nin Yeni Liderlerini Arıyoruz!

Türkiye’nin Yeni Liderlerini Arıyoruz!

01.12.2015 - 14:09 | Son Güncellenme:

Son on on yıl içerisinde siyasi, ekonomik ve kültürel her alanda büyüyen, gelişen Türkiye, sadece kendi bölgesinde değil Dünya üzerinde de etkin bir ülke olma yolunda hızla hedeflerine ilerliyor.

Türkiye’nin Yeni Liderlerini Arıyoruz

Bu hızlı değişim ve gelişim,Türkiye’nin yeni sosyal liderlere duyduğu ihtiyacı da her geçen gün artırıyor. İşte bu ihtiyaç ve talepler, bu alanda yeni sosyal girişim projelerinin üretilmesinde ve hayata geçmesinde büyük bir etken teşkil etmekte.

Sosyal Akılla, Sosyal ve Girişimci Liderler
Toplumda “yeni bir iyilik hareketi” olarak adından sıkça söz ettiren ve mücadelesini “iyiliği yaymak” olarak tanımlayan Sosyal Akıl Derneği, hayata geçirdiği yeni bir proje ile sosyal girişimcilik alanında da çalışmalarına başladı.
“Yeni İşim Sosyal Girişim” adıyla başlayan ve “İnsanlığı Yaşatma Sanatı: Sosyal Girişimcilik” sloganıyla yola çıktığımız bu proje, geleceğin sivil toplumlarını da etkileyecek etkin bir içerik sunuyor. Bu yeni proje, sosyal girişimci liderlerin yetişmesini ve bu alanda çalışmasını sağlayacak. Proje; eğitimler, atölyeler, çalıştaylar, seminerler ve fuarlarla zenginleştirilmiş bir içerikle,geniş bir faaliyet ve etkinliği kapsıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Yeni Sosyal Liderleri Yetişecek
Sosyal Akıl Derneği tarafından hazırlanan projeye, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilmekte, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Esenler Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Esenler Kaymakamlığı ve Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği de ayni ve maddi katkıları ile destek veriyor. Projeyle toplumsal sorunlara ilgi duyan herkese sosyal girişimcilik kapsamında farkındalık ve uzmanlaşmaya taşıyacak eğitimler verilecek. Sivil toplum üyeleri ve gönüllüleri, üniversite öğrencive çalışanları, kamu kurumu çalışanları ve yeni Türkiye’nin inşasında hayalleri olan herkes projeye katılabilecek.

Sosyal Girişimin Önündeki Engeller Kalkacak
Sosyal Akıl Derneği tarafından yürütülen proje, bu alandaki kurumsal yapılanmanın yetersizliği , mevzuat ve muhatap eksikliği, akademik düzeyde araştırmaların azlığı ve başta gençlerin olmak üzere tüm toplumun sivil toplum konusundaki yanlış bilinen doğruları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Bu kapsamda sosyal girişimciliği destekleyen altyapının yaratılması, ortak paylaşım ve iletişimin kurulması, gençlerin yetiştirilmesi sağlanacak. İstanbul odaklı projenin tüm illere örnek olması amaçlanıyor. Projeye diğer illerden de katılımcılar başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Başvuru yapmak için www.yeniisimsosyalgirisim.org adresindeki formu doldurmanız yeterli.